dimecres, 18 d’abril del 2012

La justícia francesa denega el reconeixement internacional a la Federació Catalana de Rugbi


Nou revés a les aspiracions dels partits i entitats nacionalistes per independitzar-se esportivament d'Espanya. La Cort de Cassació de França, màxim òrgan jurisdiccional del país, ha denegat el reconeixement de la Federació Catalana de Rugbi (*FCR) com a membre fundador de la Federació Internacional de Rugbi *Amateur (*AER-*FIRA) i, per tant, el seu dret a formar part de la mateixa com a membre de ple dret.
Segons recullen diversos mitjans, el procés es va iniciar al maig de 2006, quan la *FCR va reclamar davant la Internacional la seva readmissió, a la qual havia pertangut des de la seva fundació -en 1934- i fins a poc després de l'inici de la dictadura franquista -en 1941-. No obstant això, la justícia francesa (com havia fet prèviament en 2008 i en 2010) ha dictaminat que no es tracta de la mateixa entitat i ha recordat que des de 1941 la representativitat internacional esportiva d'Espanya correspon a les federacions nacionals; una situació que també estableixen les lleis democràtiques posteriors a la dictadura.
Estudien acudir a Estrasburg
El president de la *FCR, Ignasi Planas, ha anunciat que estan estudiant presentar un recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans per considerar que la sentència “vulnera” els “drets fonamentals” de l'entitat. “Aquesta sentència ens mata com a entitat i ens nega la nostra pròpia història. Creiem que un tribunal de drets humans pot entendre millor aquest cas que un tribunal civil”, ha declarat al Punt *Avui.
En un comunicat, la *FCR ha assenyalat que, per aconseguir les seves aspiracions, compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Plataforma *Proseleccions *Esportives Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS