dimarts, 24 d’abril del 2012

La falta d'enginyers costa a Alemanya 8.000 milions d'euros. A Alemanya hi ha actualment 110.000 Llocs per a enginyers


A Alemanya hi ha actualment 110.000 llocs per a enginyers que no han pogut ser coberts per falta de personal
Mentre els joves espanyols espanyols es desesperen davant l'absència d'oportunitats laborals al nostre país, Alemanya espera l'arribada de mà d'obra especialitzada amb candeletes. La indústria germànica ha deixat d'ingressar uns 8.000 milions d'euros a causa de l'escassetat d'enginyers, segons un estudi presentat a la Fira Industrial de Hannover. «Les xifres són alarmants», va dir el president de l'Associació d'Enginyers Alemanys (VDI), Willi Fuchs, durant la presentació de l'estudi realitzat en cooperació amb l'Institut de l'Economia Alemanya (IW) de Colònia, informa Efe.

A Alemanya hi ha actualment 110.000 llocs per a enginyers que no han pogut ser coberts per falta de personal. La VDI considera que l'escassetat d'enginyers i professionals tècnics representen un seriós perill per a l'èxit d'indústries clau com la construcció de maquinària, l'electrotècnia, les telecomunicacions i la construcció de vehicles.

«Si no resolem el problema de l'escassetat d'enginyers, tindrem un dèficit creixent de personal qualificat que es convertirà en un perill per al model de negocis alemany», va dir el director de l'IW, Hans-Peter Klös.

La mitjana d'edat dels enginyers que estan en el mercat de treball alemany és el més alt d'Europa i un 21% són majors de 55 anys. El tema de l'escassetat de personal qualificat és una cosa que es discuteix des de fa temps a Alemanya i s'han emprès diverses iniciatives per tractar de resoldre'l.

Una d'elles ha estat la de buscar reclutar enginyers en altres països de la Unió Europea (UE), entre ells Espanya. A més, hi ha una discussió sobre la necessitat de flexibilitzar les condicions per a l'ingrés al mercat laboral alemany d'enginyers procedents de països extracomunitaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS