dilluns, 23 d’abril del 2012

El Govern aprovarà un decret declarant a la Festa Nacional bé d'interès cultural


Catalunya perd la batalla dels toros. El Govern aprovarà un decret declarant a la Festa Nacional bé d'interès cultural i la normativa serà obligatòria en tota Espanya
Els toros tornaran a Catalunya en 2013, un any després d'entrar en vigor la prohibició aprovada pel Parlament. El Govern del PP aprovarà un decret que declara bé d'interès cultural a la Festa Nacional, a partir de la iniciativa legislativa popular presentada al Congrés. El text serà tramitat en la Càmera en la segona meitat de l'any.
El 22 de març, el responsable de la Federació d'Entitats Taurines, acompanyat de toreros com Cayetano Rivera, Santiago Martín i Treball Vázquez, va lliurar al president del Congrés, Jesús Posada, les 587.000 signatures recollides per declarar els toros bé d'interès cultural, i així revocar la prohibició de la Festa a Catalunya i impedir que altres autonomies prenguin el mateix camí.
Segons ha sabut El Confidencial Digital, la Junta Electoral Central ja ha analitzat totes les signatures presentades, donant validesa a 516.000 d'elles. Com el mínim de signatures necessàries per acceptar la Iniciativa Legislativa Popular (*ILP) són 500.000, la iniciativa ha estat validada.
Fuentes ben situades al Congrés dels Diputats expliquen que els següents passos a donar són la presa en consideració de la proposta legislativa, la tramitació parlamentària amb els debats en les comissions corresponents, la introducció d'esmenes, i la votació final del text en el ple com a decret o llei.
A partir de setembre
Per engegar el procés, la Junta de Portaveus haurà de dir quan introduir la *ILP en l'ordre del dia. Segons les fonts citades, “la idea és presentar la iniciativa en el ple del Congrés durant el segon període de sessions, que va de setembre a desembre d'aquest any”.
L'objectiu, expliquen els dirigents parlamentaris consultats per *ECD, “és que la iniciativa legislativa popular tingui la seva tramitació en la Càmera en l'últim trimestre i pugui ser aprovada, com a decret o com a llei, abans de finals de l'any”.
D'aquesta forma, “en 2013 cap Govern autonòmic podrà impulsar una llei que prohibeixi els toros com la qual es va dur a terme en el Parlament de Catalunya, i els catalans podran tornar a gaudir en la Monumental de Barcelona”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS