dilluns, 30 d’abril del 2012

Donuts fa 50 anys: Del "Apa, els donuts!" al "dia rodó". L'empresari català Andreu Costafreda Montoliu, fundador del grup d'alimentació Panrico Donuts i prototip de l'empresari fet a si mateix


Andreu Costafreda, fundador del grup Panrico
L'empresari català Andreu Costafreda Montoliu, fundador del grup d'alimentació Panrico Donuts i prototip de l'empresari fet a si mateix, va morir dimarts a Barcelona als 89 años.Andreu Costafreda havia nascut l'any 1909 a la localitat lleidana d'Alfarràs. Orfe des dels cinc anys, es va establir el 1928 a Barcelona, on va obrir la seva primera fleca. El 1952 va fundar Costafreda i Sugarline, empresa dedicada a la producció i comercialització de productes per farines panificables, i 10 anys més tard va crear Donut Corporation Espanyola, per a la fabricació i comercialització a Espanya dels coneguts donuts. Aquest mateix any va fundar l'empresa Panificio Rivera Costafreda (el primer nom en honor al soci i amic amb qui un any abans havia viatjat a Estats Units), fabricant dels coneguts grisines.

 *Panrico, està des de 1963 present en milions de llars, bars i cafeteries fent més amens i deliciosos els desdejunis i els berenars de molts ciutadans.
*Panrico® se situa com la companyia capdavantera al mercat espanyol de brioixeria i pa de motlle i, recentment es va produir l'adquisició de *Artiach®, aconseguint ocupar el segon lloc al mercat de galetes.
*Panrico s'enorgulleix d'aconseguir Innovar cada dia, marcar una diferència, oferir la màxima qualitat sempre, tenint darrere un equip de gent amb capacitat suficient per superar i superar-se a través dels reptes proposats.
Grup *Panrico compta amb una xarxa de distribució de més de 3.500 transportistes, que controlen gairebé 2.800 rutes. Aquestes rutes s'engeguen, cada dia a les 3 de la matinada per arribar fins als més de 128.000 punts de venda. Garantint als consumidors que els productes arribin a les tendes frescos del dia.
Història de *Panrico
1962:
Andrés *Costafreda decideix crear Dònut *Corporation espanyola per a la producció i comercialització de DÒNUTS® a Espanya. En aquest any conjuntament amb la família Rivera creen *Panificio Rivera *Costafreda per a la fabricació de *Grisines®.
1970:
*Lllega a les llars el *Bollycao®! El berenar més fàcil de portar.
1973:
El Grup *Allied *Domecq adquireix un 50% del capital de *Panrico®. En aquest any es produeix el llançament del popular i històric espot de Dònuts®, “Camina, la cartera!”.
1985:
Es dóna el primer pas per a l'expansió internacional de l'empresa amb l'obertura de la primera fàbrica a Portugal (Sintra).
1997:
*Panrico® aconsegueix introduir-se al mercat asiàtic i obre una planta de producció a Xina.
1999:
La família *Costafreda adquireix les accionis propietat de *Allied *Domecq i amb això dóna inici el procés d'unificació de l'empresa, la que finalment acabarà denominant-se Grup *Panrico®.
2000:
Durant l'inici d'aquesta dècada continua l'expansió per Europa. *Panrico® construeix una fàbrica a Grècia.
2001:
La Caixa i Banc de Sabadell decideixen entren a conformar part del grup accionariat de la companyia com a socis financers.
2004:
*Panrico® es *introcude al mercat de productes congelats (pa i brioixeria), creant *Panrico® Conveniència amb l'objectiu de cobrir els canals que requereixen de productes i serveis específics.
2005:
Fons assessorats per la signatura global de capital de risc *Apax *Partners adquireixen el 100% de *Panrico®.
2006:
La companyia pren la decisió de concentrar tot el seu procés de producció en la Península i ven les fàbriques de Grècia i Xina.
2008:
*Panrico® adquireix a la companyia *Kraft *Foods el negoci de galetes *Artiach®, a més de les seves marques més emblemàtiques, entre elles *Chiquilín®, Filipins®, *Artinata® i Princesa®.
En adquirir *Artiach, Grup *Panrico® se situa com el segon grup en el sector de les galetes, amb una quota del 12% del mercat. Plantejant-se en el curt termini, l'objectiu estratègic de potenciar i desenvolupar el seu negoci a Espanya i Portugal, aprofitant la xarxa de distribució del propi Grup i aconseguint crear sinergies amb altres àrees d'activitat de la companyia.
Grup *Panrico® compta amb gairebé 7.000 professionals units per un compromís amb el treball.
Departament R+D+I:
La funció principal del Departament de R+D+I (Investigació, Desenvolupament i Innovació) és la de crear nous i nous productes de primera qualitat, arribant a satisfer un mercat que cada dia és més canviant i exigent. Així mateix el departament va aconseguir adquirir un gran pes específic en el si de la pròpia companyia. Actualment és el principal motor per a la ideació i el desenvolupament de diversos i nous productes conjuntament al Departament de Màrqueting.
La seva plantilla es troba conformada per un equip humà de més de 20 persones i el seu pressupost gairebé s'ha *cuadriplicado des de l'any 2001.
El Departament de R+D+i té com una de les seves funcions gestionar prop de 70 projectes a l'any, des de la creació de nous productes, la millora de la qualitat i el perfeccionament dels ja existents entre les marques del Grup. Concentrant-se en 3 àrees específiques:
- Creació i desenvolupament de nous productes.
- Desenvolupament de Projectes Nutricionals (col·laborant amb l'estratègia *NAOS) per promoure hàbits de vida sana entre la població i adaptant-se a les noves tendències en dietes saludables.
- Optimització de costos i funcionalitat en els productes, mantenint el seu ja reconegut nivell de qualitat.
Equip humà:
L'equip de R+D+i col·labora de forma estreta amb una sèrie de centres tecnològics i universitats, amb l'objectiu de compartir el *know *how i l'experiència i el resultat, obtenir productes més innovadors i de major qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS