divendres, 27 d’abril del 2012

De *Guindos pujarà impostos al consum i reduirà cotitzacions El Consell de Ministres aprova el Pla d'Estabilitat i el Programa Nacional de Reformes 2012-2015, que es remetrà a Brussel·les.


El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el Pla d'Estabilitat i el Programa Nacional de Reformes 2012-2015, que es remetrà a Brussel · les, on s'inclouen les principals mesures impulsades pel Govern per assolir els objectius de consolidació fiscal i de creixement econòmic .
Dins d'aquest full de ruta, el Govern preveu pujar els impostos indirectes el 2013 alhora que reduirà la tributació sobre el treball, és a dir, baixarà les cotitzacions a la Seguretat Social. El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha anunciat que el Govern té previst incrementar els impostos al consum el 2013 amb l'objectiu d'aconseguir recaptar 8.000 milions d'euros.
En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, De Guindos va explicar que l'Executiu està plantejat una "modificació de l'estructura impositiva" a Espanya, en el sentit de reduir els impostos sobre el treball i augmentar la càrrega impositiva sobre el consum.
"El que estem plantejant és, en un moment en què hem de fer el salt des del punt de vista de la competitivitat, reduir les càrregues i la imposició sobre el treball, que està bastant penalitzat en aquests moments, i incrementar la imposició del consum , que estaria al voltant d'uns 8.000 milions d'euros ", va afirmar.Encara que fins ara el Govern s'havia negat a tocar l'IVA, el ministre ha dit que cal que en el moment de la recuperació es vagi ajustant la pressió fiscal sobre els diferents factors econòmics, "reduint la imposició sobre el treball i augmentant-sobre el consum ".
Ha afegit que així se segueix l'estratègia recomanada per la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), que han suggerit en algunes ocasions que a Espanya hi havia marge per apujar l'IVA.El ministre d'Economia va explicar que aquesta pujada de la imposició al consum no solament fa a l'IVA ja que "hi ha altres tipus d'impostos al consum i impostos especials". De Guindos va ressaltar així la necessitat de reduir els impostos sobre el treball i pujar els del consum quan s'inicia la recuperació econòmica, que és el que es demanda a Espanya des de fora.
A més, ha recordat que el problema de la imposició indirecta és pujar els tributs quan l'economia cau, perquè accelera la tendència depressiva.Per la seva banda, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) va arribar el passat mes d'abril el 2%, dues dècimes per sobre de la taxa de març. L'INE va iniciar a principis de l'any passat la difusió de l'indicador avançat de l'IPC després d'introduir una sèrie de canvis en l'IPC harmonitzat, que han fet que les diferències entre tots dos, abans mínimes, s'accentuïn.
L'organisme estadístic ha recordat que els indicadors avançats només proporcionen informació orientativa, de manera que no han de coincidir amb les dades definitives, que es publicaran el proper 11 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS