dimecres, 4 d’abril del 2012

ALTRES MECANISMES



La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el Govern garantirà la liquiditat a Catalunya malgrat la no inclusió als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) dels diners corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut, per la qual cosa ha demanat comprensió al *Govern.
"A un govern que no té recursos no se li poden demanar els recursos que no té i que no li han deixat", ha advertit Camacho en una entrevista d'Europa Press.
Aquest dimarts el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va presentar el detall d'uns comptes que han despertat crítiques a Catalunya per l'absència dels 759 i 219 milions d'euros corresponents a la liquidació dels exercicis 2008 i 2009 de la disposició addicional tercera de l'Estatut.
La dirigent popular ha reclamat a l'Executiu català que presideix Artur Mes que "no utilitzi aquesta situació des d'un punt de vista de lleialtat o no", i ha demanat a CiU que actuï amb responsabilitat perquè la situació que travessa el Govern és idèntica a la qual va trobar Artur Mes quan va arribar a la Generalitat.
"No ha estat culpa de la incompetència del Govern de Mariano Rajoy perquè ens hem trobat l'herència i l'engany de José Luis Rodríguez Zapatero i el deute dels socialistes, igual que es va trobar el senyor Mes el deute del tripartit i de José Montilla", ha continuat.
Aprofundint en el paral·lelisme entre Mas i Rajoy, Camacho ha remarcat que la impossibilitat que el Govern hagi inclòs als seus pressupostos els pagaments compromesos en diversos Estatuts autonòmics equival a les dificultats de la Generalitat per saldar els seus deutes amb els ajuntaments catalans.
La presidenta del PP català ha justificat la mesura presa pel Govern --que no considera un incompliment-- com a conseqüència de la situació de "supervivència" que travessen les finances espanyoles i que, segons ha dit, respon a l'herència ruïnosa deixada per l'anterior Govern del PSOE.
ALTRES MECANISMES
No obstant això, Camacho ha subratllat que el *Govern "té la garantia que, en funció de la recuperació i que la situació de liquiditat vagi millorant, estarà garantida la liquiditat i el finançament per a Catalunya".
En aquest sentit, ha instat a Govern i Generalitat a establir "des de la responsabilitat i la lleialtat" un calendari i uns models de negociació per anar complint i garantint la liquiditat i els pagaments a Catalunya.
La presidenta del PP català ha defensat que el finançament català "no solament s'estableix des del fons de competitivitat i la disposició addicional tercera", i ha plantejat la possibilitat que els ingressos arribin a Catalunya "a través d'altres mecanismes".
Camacho ha insistit que Rajoy estarà al costat del *Govern per evitar "l'asfíxia financera" de Catalunya, i ha contraposat el realisme amb què ha actuat el Govern del PP amb l'actitud de l'anterior Executiu.
"El Govern de Rajoy no enganya", ha resolt la dirigent popular, que ha deplorat que Zapatero consignés en els PGE de 2011 partides per a Catalunya que finalment no va abonar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS