divendres, 30 de març del 2012

*SOLIDARITAT CATALANA *PER LA INDEPENDÈNCIA VA ESTAR PRESENT EN LA MANIFESTACIÓ DEL 29 M



Si bé hi ha hagut manifestacions massives arreu dels Països Catalans, la protesta de Barcelona ha estat la més multitudinària i la que ha acabat compartint protagonisme amb els aldarulls i incidents al centre de la ciutat. Mentre el Passeig de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins gairebé plaça Catalunya, s'omplia de gom a gom de ciutadans que s'han mobilitzat per clamar contra la reforma laboral imposada pel Govern espanyol i les retallades del Govern català, l'epicentre dels enfrontaments entre els Mossos d'Esquadra i alguns manifestants es trobava per plaça Urquinaona i els carrers Pau Claris i Fontanella i, sobretot, ronda Sant Pere. A la crema de contenidors enmig de la via pública i al trencament d'aparadors d'alguns comerços que hi ha ubicats en aquesta zona les forces de l'ordre públic han respost també amb violència mirant de dissoldre els grups de joves amb pilotes de goma i gasos lacrimògens.
La vaga general convocada pels sindicats per aquest 29M ha aconseguit mobilitzar milers de ciutadans. A Barcelona es parla de 400.000 persones, si bé les xifres són poc fiables i el més representatiu era veure el Passeig de Gràcia ple a vessar, mentre que a València també s'ha quantificat amb 250.000 persones i a Palma més de 50.000. Sota el lema 'S'ho volen carregar tot. Els drets socials i laborals', la ciutadania ha criticat la reforma laboral del govern de Mariano Rajoy i les retallades del govern d'Artur Mas, en el cas del Principat. En aquest sentit, la manifestació per la capital catalana ha comptat amb la presència de membres del PSC, d'ERC, d'ICV-EUiA i de SI. En aquest cas els parlaments s'han traslladat a la confluència de Passeig de Gràcia amb el carrer Aragó arran dels aldarulls que hi havia al centre i que s'han allargat fins entrada la nit.
La batalla campal que s'està produint al centre de Barcelona ha deixat també diversos comerços afectats. Els violents han intentat cremar la cafeteria Starbucks de la Plaça d'Urquinaona.

Els manifestants més radicals han trencat els vidres de l'establiment i han començat a treure'n productes. Després hi han calat foc. D'altra banda, El Corte Inglés de la plaça de Catalunya també ha patit desperfectes. Els violents n'han trencat aparadors i han intentat entrar-hi per fer-hi un saqueig.
Ni Fiscalia ni Mossos atribueixen delicte a cap de les persones que es trobaven a l'immoble el passat 29 de setembre, dia de la vaga general, i que van ser desallotjades després de durs enfrontaments amb els agents.
Els Mossos van detenir 43 persones, el 40% dels arrestats tenien antecedents policials i el 35% eren de nacionalitat estrangera. El comunicat que va difondre Interior tractava els autors de l’okupació de l’antic edifici de Banesto a plaça de Catalunya, que va desencadenar els aldarulls, de “violents, vàndals i delinqüents”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS