dijous, 22 de març del 2012

Sense títol 'Forbes' ajuda el rei Joan Carles al deixar-lo fora de la llista dels més rics del món



Després d’esclatar el cas Urdangarin, sobre l’enriquiment del seu gendre Iñaki, la revista nord-americana ha fet desaparèixer el monarca dels seus polèmics rànquings 
Any rere any, la revista Forbes incloïa el rei d’Espanya en la seva llista de persones més riques del món i, invariablement, els monàrquics es queixaven perquè la publicació nord-americana comptabilitzava béns estatals del Patrimoni Nacional com si fossin propietats privades de Joan Carles de Borbó. Els defensors del rei puntualitzaven que no és el propietari del patrimoni que se li atribueix, tot i que ell i la seva família són els que el disfruten.

Curiosament, Forbes sempre havia fet oïdes sordes a les queixes pel fet d’incloure el rei Joan Carles en la seva llista dels més rics del món, però, curiosament, quan a Espanya ha esclatat una polèmica sense precedents sobre el patrimoni reial, els editors de la revista han decidit deixar-lo fora. A Espanya, els successius governs han passat de puntetes sobre el patrimoni reial i tan sols alguna formació política, com ERC, i algunes investigacions polítiques han indagat sobre els calés del rei Joan Carles i de la seva família.

Després de la baixa del rei, en l’última llista de rics de Forbes encara apareixen una quinzena de ciutadans de l’Estat espanyol, el més ben situat dels quals és Amancio Ortega, president del grup tèxtil Inditex, en el cinquè lloc del rànquing mundial. Aquestes són les seves posicions:

5. Amancio Ortega
221. Isak Andic
223. Joan Roig
232. Rosalia Mera
418. Daniel Mate
464. Manuel Jove
601. Alicia Koplowitz
634. Juan Abelló
804. Esther Koplowitz
804. Florentino Pérez
854. Enrique Bañuelos
1075. José Maria Aristrain
1075. Emilio Botín
1153. Alberto Alcocer
1153. Alberto Cortina
1153. Gabriel Escarrer

1 comentari:

  1. Ja fa temps que aquest home i la seva família son intocables, fins i tot sabent que el 23F que pot ser va tindre alguna cosa a veure.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS