diumenge, 11 de març del 2012

Les revolucions en les democràcies:



La revolució té per causa la desigualtat, buscant els que es revolten la igualtat, ja sigui per nombre o per mèrit. De totes les formes de govern, la democràcia és la més segura i menys exposada a la revolució que l'oligarquia, on hi ha doble perill de revolució: dels *oligarcas entre si i per part del poble.

Les causes principals de les revolucions són la cerca de la igualtat o desigualtat, que es pot donar per diferents factors: el lucre, l'honor, la supèrbia, la por, l'afany de superioritat, el menyspreu, l'increment desproporcionat de poder, la negligència, la mediocritat i la disparitat. Encara que no ha de passar-se per alt la circumstància que els qui han tingut el major poder a la ciutat, tendeixin a produir sedicions, perquè promouen la rebel·lió els envejosos d'aquests homes, o ells mateixos no s'atreveixen a guarda una posició d'igualtat. Així mateix, les revolucions polítiques es produeixen per la força, quan els revolucionaris exerceixen pressió des del principi mateix de la rebel·lió o posteriorment; o per engany, que es vaig poder donar al principi perquè amb el consentiment dels ciutadans es porti a efecte el canvi de govern i posteriorment siguin sotmesos per la força contra la seva voluntat.

De les causes de les revolucions en les democràcies:

Les revolucions en les democràcies, es produeixen algunes vegades, perquè els demagogs agravien a les classes superiors amb la mira d'afalagar al poble i promouen la seva unió, ben repartint les propietats o reduint els seus ingressos per la imposició de serveis públics: altres vegades els difamen davant els tribunals amb la finalitat de poder confiscar els béns dels rics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS