dimarts, 20 de març del 2012

El Govern forçarà acomiadaments en ajuntaments amb ajudes



Els alcaldes que s'han acollit al pla de pagament a proveïdors hauran d'escometre acomiadaments a empleats públics municipals o baixar-los el sou, segons afirma avui el diari El País.
Segons explica aquest periòdic, el model del pla d'ajust que els consistoris han d'emplenar i enviar a Hisenda inclou un formulari amb 23 mesures d'ingressos i despeses entre les quals s'inclou "la reducció de costos de personal, al·ludint especialment als sous o efectius, o la "regulació de les clàusules *indemnizatorias d'acord amb la reforma laboral".
Així, a més de minvar els salaris públics per reduir costos, els 4.622 Ajuntaments que s'ha acollit al pla podran contemplar acomiadaments procedents del personal de les plantilles públiques igual que la reforma del mercat de treball aprovada pel Govern de Mariano Rajoy consagra per primera vegada els expedients de regulació d'ocupació en les administracions públiques.
És a dir, des d'ara els empleats públics podran ser acomiadats amb la mínima indemnització compensatòria donades la insuficiència pressupostària dels ajuntaments i corporacions locals.
Els edils també hauran de quantificar l'impacte de "la reducció del nombre de personal de confiança" o l'estalvi que suposarà "la regulació del règim laboral i retributiu de les empreses públiques".
El document, publicat divendres passat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) també al·ludeix a la necessitat de reduir càrrecs de confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS