dimecres, 7 de març del 2012

'*correbous'



El 68% dels catalans creu que els '*correbous' haurien de suprimir-se


El 68% dels catalans considera que els '*correbous' haurien de suprimir-se, enfront d'un 25% que creu que els espectacles d'aquest tipus haurien de mantenir-se i un 7% que no sap o no contesta, segons els resultats d'una enquesta presentada aquest dimarts per l'ONG *animalista *Adda.

L'acceptació d'aquests espectacles augmenta en el cas dels homes --un 33,7% es declara a favor--, a la franja d'edat de 45 a 64 anys i en el cas de la província de Tarragona, on el percentatge favorable als '*correbous' aconsegueix el 28,1%.

L'enquesta, realitzada sobre una població de 600 persones per l'empresa *Sigmados i amb un marge d'error del 6,1%, reflecteix també que el 64,4% dels catalans es mostra contrari a la llei de blindatge dels '*correbous', enfront d'un 26,5% que diu estar d'acord i un 9% que no sap o no contesta.

Igualment, els homes es mostren més a favor del blindatge --un 33,1%--, en una distribució en la qual també el 35,3% dels enquestats a Tarragona es declara favorable a la llei aprovada a l'octubre de 2010.

La presidenta de *Adda, Carmen Méndez, ha deplorat que la bona notícia que a la seva entendre va suposar la prohibició catalana de les corregudes de toros s'hagi entelat amb el blindatge en paral·lel dels '*correbous', en un procés "opac" que no va permetre a les entitats *animalistas oferir la seva semblar, com sí va succeir en el cas del toreig.

El vicepresident de l'entitat, Manel Casis, ha assenyalat per la seva banda que *Adda està oberta a "tolerar" certes modalitats de '*correbous', en entendre que compten amb una àmplia tradició en localitats del sud de Tarragona, però ha mantingut que en els toros *embolados o enllaçats és innegable que existeix maltractament i crueltat.
REGLAMENT EN ELABORACIÓ

Els resultats de l'enquesta coincideixen en el temps amb l'elaboració del nou reglament que ha de desenvolupar la llei de 2010, i que segons un esborrany de treball filtrat apunta al fet que s'eliminarà el límit temporal necessari per sol·licitar la celebració de nous '*correbous'.

*Adda ha reclamat que, abans de desenvolupar aquest reglament, s'aprovi el referit a la llei de protecció dels animals de 2003, encara pendent, i ha defensat que amb l'aplicació d'aquesta llei ja no era necessari realitzar cap norma específica.

"Els animals no haurien de ser utilitzats per diversió", ha assenyalat Méndez, que ha considerat que el respatller popular a aquest tipus de festejos en zones del sud de Tarragona es deu a una falta de pedagogia, per la qual cosa ha animat a la ciutadania a deixar de costat aquest tipus de tradicions.

En paral·lel, altres entitats *animalistas com *Actyma, *AnimaNaturalista i el partit polític *Pacma han presentat una desena de denúncies contra '*correbous' celebrats en l'última temporada, si ben fins avui totes elles han estat arxivades, malgrat anar acompanyades de vídeos i fotografies que provarien el suposat maltractament prohibit per llei.

La llei aprovada en 2010 pels vots de tots els grups parlamentaris a excepció d'ICV-EUiA va servir per blindar aquest tipus de festejos en els 34 municipis i dues entitats municipals descentralitzades on es considerava que constituïen una tradició --26 en *Terres de l'*Ebre, quatre a Girona i dues més a Tarragona, Catalunya Central i Barcelona--.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS