dilluns, 7 de gener del 2019

VOX VOL I EL VOT 270.000 POLICIES I MILITARS. Molt aviat, benvolguts policies i guàrdies civils, la vostra veu, la veu d'aquesta Espanya que no es rendeix, va estar al Congrés dels Diputats ". Javier Ortega Smith, secretari general de Vox, va arengar els agents que es van manifestar el passat 29 de setembre a Barcelona.







"Molt aviat, benvolguts policies i guàrdies civils, la vostra veu, la veu d'aquesta Espanya que no es rendeix, va estar al Congrés dels Diputats". Javier Ortega Smith, secretari general de Vox, va arengar els agents que es van manifestar el passat 29 de setembre a Barcelona. Va fer seva la causa de l'associació policial Jusapol i els va prometre canalitzar les seves reivindicacions en l'àmbit polític.

Aquest discurs no és més que un dels molts gestos amb què la formació de Santiago Abascal tracta d'atreure el vot dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. També la dels militars. Només entre policies (al voltant de 65.000 efectius), guàrdies civils (78.000) i membres de les Forces Armades (132.000), hi ha un nínxol de més de 270.000 vots; mig milió més si se suma als reservistes voluntaris dels diferents exèrcits.

L'auge de Vox va quedar patent en les recents eleccions andaluses, en què va obtenir 12 escons, molt per sobre del que les enquestes vaticinaven. El seu creixement els augura un paper destacat en les pròximes generals. En el seu programa incorporen una bateria de cent mesures per al que anomenen "l'Espanya viva" en les que defineixen el seu programa polític. No és casualitat que 11 d'aquestes mesures estiguin reunides sota l'epígraf "defensa, seguretat i fronteres". Però fora d'aquest apartat hi ha altres punts que fan referència a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, així com a les Forces Armades.

1. EQUIPARACIÓ SALARIAL
En el punt número cinc del seu programa es parla de mesures relacionades amb els cossos policials. Abascal aposta per la supressió de les Policies autonòmiques. I, "fins que es faci efectiva", aconseguir l'equiparació salarial entre Policia Nacional, Guàrdia Civil i les altres policies, fonamentalment amb els Mossos d'Esquadra.

Precisament, l'equiparació salarial ha estat un dels cavalls de batalla dels diferents sindicats i associacions policials en els últims anys. Al març de 2018, la majoria d'aquestes organitzacions van signar amb el Ministeri de l'Interior -llavors dirigit per Juan Ignacio Zoido- un acord en aquesta matèria. Jusapol, però, no va donar suport el pacte. Entre altres motius, perquè consideraven que les mesures excloïen a certs sectors dels cossos policials.

2. L'ACOSTAMENT A JUSAPOL
Els camins de Vox i de Jusapol coincideixen en alguns punts. L'associació policial organitza de forma periòdica manifestacions i concentracions en diferents punts d'Espanya. A la majoria d'aquests actes han assistit dirigents de Vox. Les línies que arrenquen aquest article són un exemple d'això, quan Javier Ortega Smith va donar suport als policies i guàrdies civils que es van manifestar a Barcelona el passat 29 de setembre. Aquest dia, Vox va reivindicar les seves millores laborals i va expressar el seu suport als agents desplegats a Catalunya l'1-O de 2017 en el marc de l'operació Copèrnic, amb motiu de la celebració del referèndum il·legal.

De la mateixa manera, quan Vox va celebrar el seu multitudinari acte a Vistalegre a l'octubre de 2018, els membres de Jusapol van disposar un estand en el qual venien material de l'associació: des de banderes fins xapes. Alguns dels referents de Jusapol es van fotografiar aquest dia amb els dirigents del partit d'Abascal.

Associacions i sindicats de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com certs sectors polítics, consideren a Jusapol com la veu més radical d'entre les organitzacions policials.

3. RECURSOS A CEUTA I MELILLA
Hi ha més referències a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Vox posa el focus sobre Ceuta i Melilla, i recull les reivindicacions de policies i guàrdies civils que protegeixen les fronteres. En el punt número 26 del seu programa, promet lliurar als agents "tots els recursos materials i humans perquè puguin cuidar les nostres fronteres amb total eficàcia, juntament amb l'empara legal corresponent".

4. MILITARS DE 45 ANYS
També hi ha mesures dirigides als militars. Vox s'ha alineat amb la reivindicació dels efectius de tropa i marineria: en complir els 45 anys, acaba la seva relació amb les Forces Armades i passen a ser reservistes d'especial disponibilitat (XARXA). Milers de militars passaran a aquesta situació en els propers anys; seva reivindicació es centra en trobar una continuïtat dins dels cossos militars o que se'ls faciliti una incorporació al mercat laboral.

"Els espanyols que compleixin 20 anys de servei en l'Exèrcit tindran prioritat en les oposicions a cossos de Policia, municipals, forestals, funcionaris penitenciaris ... etcètera", destaca Vox en la seva bateria de mesures.

5. LES MISSIONS INTERNACIONALS
A més, Santiago Abascal advoca per replantejar l'statu quo de les missions internacionals en què participen les Forces Armades. Actualment, més de 3.000 efectius participen en una quinzena de missions internacionals; a més de les activitats de seguretat cooperativa que es duen a terme de manera bilateral amb altres països. L'objectiu de cap d'elles és el combat directe contra el gihadisme, sinó l'ensinistrament de les tropes locals que lluiten contra els terroristes. Vox pretén anar més enllà: "Espanya participarà en missions militars de combat contra l'amenaça gihadista d'acord als nostres interessos i capacitats", diu en el seu programa.

6. EQUIPARACIÓ dels militars
Fonts militars també parlen de la simpatia de Vox cap a altres reivindicacions d'associacions o esferes castrenses. Quan les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat van signar amb Interior l'acord sobre equiparació salarial, van sorgir veus en les Forces Armades que exigien millores laborals per als seus efectius. "Els militars també volen la seva equiparació", es va arribar a dir. Les mateixes fonts assenyalen que Vox ja estudia la manera de canalitzar aquestes exigències dins del seu programa.

7. CANDIDATS
Abascal pretén que aquest acostament a cossos policials i castrenses vagi més enllà del paper, i que siguin els seus propis membres els que s'integrin en les seves llistes electorals. Un dels exemples més significatius es troba a Palma de Mallorca. El candidat de Vox / Actua (la marca local de la formació) és Fulgencio Coll, general retirat que va ser Cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra (FORC) entre 2008 i 2012. Fulgencio Coll va afirmar que va donar el pas "per la greu situació que viu Espanya ", en referència -principalment- als nacionalismes.

A mesura que s'aproximi la data de les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig, Vox anirà anunciant qui són els seus candidats. No és de descartar que incorpori a figures vinculades a Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat o de les Forces Armades. Per "conviccions", afirmen. Però també perquè en joc hi ha 270.000 vots.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS