dimecres, 10 d’octubre del 2018

Ciutadans va manipular a Jusapol per convertir-la en una eina electoral d'Albert Rivera. Curiosament, alguns dels portaveus de Jusapol -i que ara ostenten càrrecs directius en el sindicat (Jupol) que van prometre que mai fundarían- qualifiquen com "subvenció" -en aquestes converses privades- l'aportació econòmica de Ciutadans a la manifestació de Barcelona, ​​convertida en un magne acte d'exaltació del "líder" Rivera i de repudi al moviment sobiranista català.







En públic, els dirigents de l'associació policial Jusapol neguen rotundament que Ciutadans o Societat Civil Catalana (SCC) participessin en el finançament i / o organització de la gran manifestació de gener a Barcelona que va consagrar a Albert Rivera amb crits de "President! ' President! " Però, en converses privades, els seus alts càrrecs de llavors, que ara ho són del recentment creat sindicat policial Jupol, han reconegut obertament que Cs va sufragar una part important de les despeses i que la anticatalanista SCC va ser la que va organitzar aquella marxa, que va superar àmpliament els recursos i la capacitat de mobilització de Jusapol.

Com a resposta a l'anterior article d'aquest diari sobre la utilització de Jusapol per la formació de Rivera, la junta directiva de l'associació va emetre un comunicat titulat Públic es llença a la piscina -en el qual va incloure una factura de despeses d'equips elèctrics i de so per a la marxa barcelonina- i ara ha difós l'esborrany d'una demanda de "tutela del dret a l'honor" en què assegura que aquest mitjà només pretén desacreditar i que no ha contrastat la informació, tot i els nombrosos testimonis i fins àudios gravats que s'inclouen en l'anterior tema publicat.

Aquesta demanda no té fonament legal, ja que pretén acollir-se a "la protecció dels drets fonamentals de la persona" per demanar per una pretesa ofensa a la reputació de Jusapol, quan la mateixa jurisprudència que cita deixa ben clar que aquests drets corresponen exclusivament a les persones físiques, no jurídiques, ni tampoc a les entitats o institucions. No obstant això, en ella s'imputa una i altra vegada als periodistes d'aquest diari desistiment del seu deure d'investigar i contrastar els fets, cosa que queda desmentit pel propi contingut de l'article, per al qual fins i tot es va demanar la versió de Miquel Àngel Gutiérrez -secretari general del Grup Parlamentari de Ciutadans i portaveu d'Interior al Congrés-, qui va establir l'estreta relació entre la formació taronja i l'associació que va néixer a Palència per defensar l'equiparació salarial entre els diversos cossos i forces de seguretat de l'Estat.

1. Per a fer que la manifestació de gener a Barcelona fora massiva, "es va buscar suports, perquè realment Jusapol no tenia capacitat econòmica per pagar tot el que calia pagar allà".

2. La formació de Rivera va finançar part de la marxa de Barcelona, ​​com "una ajuda". És a dir, per aconseguir aquest desplegament de mitjans, "econòmicament, va col·laborar Ciutadans", però "lògicament, Ciutadans no va reconèixer en cap moment que va finançar aquesta manifestació".

3. A la capçalera de la manifestació, "és veritat que se li va donar més protagonisme a Ciutadans perquè va ser l'únic que va col·laborar-hi".

4. Els que dirigien Jusapol en aquestes dates es van prestar a aquesta exigència de la formació de Rivera "perquè sabem que tenen la clau per als Pressupostos" i l'associació estava reclamant una partida de 500 milions d'euros per a l'equiparació salarial.

5. Ciutadans va exigir, a canvi, "de contrapartida, que els posis a la capçalera de la manifestació".

6. En definitiva, Jusapol va permetre que aquest partit polític posés diners per a la mobilització de Barcelona, ​​però els sindicats policials no van saber "perquè, en teoria, ningú de carrer sap qui va pagar la manifestació".

Curiosament, alguns dels portaveus de Jusapol -i que ara ostenten càrrecs directius en el sindicat (Jupol) que van prometre que mai fundarían- qualifiquen com "subvenció" -en aquestes converses privades- l'aportació econòmica de Ciutadans a la manifestació de Barcelona, ​​convertida en un magne acte d'exaltació del "líder" Rivera i de repudi al moviment sobiranista català.

Perquè, a més, el fet que fos la espanyolista Societat Civil Catalana la que es fes càrrec de mobilitzar desenes de milers de persones -75.000 segons la Guàrdia Urbana, o 150.000 segons Jusapol- a Barcelona, ​​va ser prèviament anunciat de forma gairebé oficial a la reunió preparatòria de sindicats policials que es va celebrar exactament un mes abans a la seu del sindicat Unió Federal de Policia (UFP) a Carabanchel. A aquesta reunió van assistir delegats de tots els sindicats policials, llevat de la ASP (Alternativa Sindical de Policia o Asipol), i de totes les associacions de la Guàrdia Civil.

Així que a Carabanchel no van ser uns pocs, sinó gairebé tots, els representants sindicals policials que van poder escoltar al portaveu d'Jusapol explicar que no calia que es mobilitzessin a Barcelona per la manifestació d'un mes més tard, perquè ja estava tot arreglat .. . amb la Societat Civil Catalana, que no només s'encarregava de mobilitzar masses molt més grans de les que podien convocar policies i guàrdies civils, sinó que fins i tot es faria càrrec de coordinar la seguretat de l'acte.

Igual que es va proclamar que era Societat Civil Catalana l'encarregada d'organitzar aquesta manifestació -suposadament de policies, guàrdies civils, familiars i companys-per tal que fos veritablement massiva. Després de la mobilització -dominada en ocasions per activistes d'ultradreta i neofeixistes amb el braç en alt (a la dreta, a dalt, a la foto anterior) -, Pablo Pérez no va tenir inconvenient a explicar-cruament a un company que li va manifestar la seva estranyesa per la preeminència dels polítics en el que havia d'haver estat una concentració de policies i guàrdies civils:

"Havíem de fer una gran manifestació el més gran possible a Barcelona i amb només el suport dels policies i guàrdies civils no era suficient. Així que quan Societat Civil Catalana ens va oferir col·laborar, vam acceptar. Perquè mou a molta gent i anava a multiplicar el nombre de manifestants ".
Només tres mesos després de la manifestació de Barcelona, ​​Morales va dimitir, enviant als afiliats un testimoni descoratjador dels seus motius per tirar la tovallola. Alguns -pocs- mitjans de la dreta van fer informacions sobre la seva gravació, però van obviar tota referència a les seves al·lusions a la manipulació "taronja" dels sindicats policials ...

Per cert, de tant demostrar que Públic ha obtingut, contrastat i verificat nombroses fonts per construir aquesta exclusiva, se'ns ha quedat al tinter explicar els secrets de com Ciutadans ha aconseguit manipular la creació d'un nou sindicat policial amb la intenció de "guanyar-me un milió i mig de vots, entre policies, guàrdies civils, fills, pares, cosins, germans ... "




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS