divendres, 5 d’abril del 2019

Carta a l'Il·lustríssima Senyora Donya Cayetana Álvarez de Toledo i Peralta-Ramos i altres herbes.







Li remeto aquesta carta, no per la seva antiga soca, ni pel seu títol nobiliari, ho faig tan sols per la seva condició de candidata pel PP a les pròximes eleccions del 28 d'abril. A la circumscripció que pertanyo hi haurà paperetes amb la seva candidatura. Crec, per tant, que em puc permetre la llicència, sempre amb la consideració que vostè em mereix, amb el degut respecte i amb tota l'educació que m'han donat, d'escriure aquesta carta per fer-li uns comentaris que, donada la seva excelsa formació, vostè segurament coneixerà. Però no serà de més que se'ls recordi.

El fet de presentar com a candidata a una persona sense cap tipus d'arrelament a la zona, és més vell que la tos. En aquest sentit li parlaré de Timoteu Bustillo, un polític madrileny, com vostè, que va ser diputat a les Corts de Madrid, durant deu anys, entre 1894 i 1903, per la circumscripció de Sabadell sense tenir cap arrelament en aquesta població. El parany estava en què el senyor Bustillo canviava els vots per metres de tela. Va prometre als industrials tèxtils que si li votaven, els compraria milers i milers de metres de tela. I així va ser, durant cinc legislatures, alguns industrials aconseguien bones vendes a Madrid, mentre el senyor Timoteu Bustillo podia presumir d'home de bé davant la seva família i amics.

En canvi, vostè, no només no ve a comprar, sinó que pretén acovardir-nos. Perdoni que sigui tan cru. Vostè ve a amenaçar. Vostè, que pertany a un partit que a Catalunya té la mínima representació parlamentària (6 escons nacionals sobre 48 i 4 escons autonòmics sobre 135) óssa parlar de tancar TV3 i no sé que altres disbarats. Inaudit.

Bé, suposo que s'atreveix a fer-ho atès que saben que la batalla no serà a Catalunya, la contesa serà a Madrid. I qui sigui més dur contra els catalans, es portarà el gat a l'aigua. La senyora Susana Díaz va reconèixer haver perdut les eleccions andaluses per la seva tebior amb Catalunya. Per tant, entenc, senyora Álvarez de Toledo, que els seus bravates aquí, són per pescar vots allà.

Vostè pertany a un partit polític que va mentir en el cas del Prestige; a la guerra de l'Iraq; en l'accident del Yak 42; en l'accident del metro de València; al 11M o en l'accident del Alvia. Des del cas Naseiro fins al cas Taula, passant per Bárcenas, Gürtel o Púnica, el seu partit ha col·leccionat uns 900 imputats. I amb tot aquest bagatge, intenten presentar el sobiranisme català com el pitjor enemic de l'Estat. Anem dona, una mica de serietat.

La seva idea d'Imperi no casa amb els temps actuals. Cap país amb quatre guerres civils en cent anys, s'atreviria a defensar una suposada sacre-santa unitat. Una sagrada unitat que només beneficia uns quants.

Catalunya està situada al nord-est d'Espanya, sí, però és una cosa molt més apreciat. Catalunya és una nació. És un col·lectiu obert. És terra d'acollida. En trenta anys ha acollit més d'un milió i mig de persones. Mai hi ha hagut problemes (a part dels imaginats i creats pel poder central) de llengua, de convivència o de raça. Catalunya mereixia millor tracte que el rebut, jo diria que des de sempre. Primer la LOAPA, després el corró socialista i més tard l'extrema recentralització d'Aznar, van fer necessària la redacció d'un nou Estatut, el del 1979 havia caducat. El nou Estatut va ser perseguit, retallat, raspallat, vilipendiat i, per si fos poc, anul·lat a petició del partit polític al qual pertany vostè.

Atès que fins ara hem pertangut a un estat que ens nega el pa i la sal. Que ens nega les inversions mínimes necessàries. Que ens nega el nostre idioma. Que ens nega la nostra identitat. Per dignitat i per decor, intentem emprendre un llarg camí, serè i pacífic, per trobar l'espai que ens mereixem.

Per acabar li diré que si bé vostè pot donar la talla com a política cunera, molt em temo que no la doni com virreina.

No era la meva intenció molestar-la, ni fer-li perdre el seu valuós temps. Li demano disculpes pel meu atreviment alhora que li prego rebi un educat salutació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS