dimarts, 6 de març del 2018

Españistán va bé. Les associacions de jutges i fiscals han acordat mobilitzacions a l'abril a les seus judicials de tot el país i una vaga al maig si les seves reivindicacions no són ateses i si el Govern no despolititza la Justícia.







Nou incendi per l'Executiu de Mariano Rajoy. Les quatre associacions de jutges i tres col·lectius de fiscals ha emès aquest dilluns un comunicat conjunt on anuncien que si el Govern no agilitza i despolititza la Justícia convocaran una vaga el proper 22 de maig.

Segons el calendari de mesures anunciades, les associacions han acordat mobilitzacions per al dijous 5 d'abril, a les 13.00 hores, a les seus judicials de tot el país; una concentració a Madrid el 14 d'abril i, a continuació i si segueixen sense ser ateses les seves reclamacions, aturades parcials d'una hora (de 12 a 13 hores) els dijous de cada setmana durant un mes. Com a última mesura els togats anuncien que aniran a la vaga el pròxim 22 de maig.

En el citat comunicat, jutges i fiscals sosté que després d'haver subscrit un document amb "14 propostes per a la millora de la Justícia" al juny de 2017 el balanç "no pot ser més decebedor". Els magistrats i fiscals sostenen que "no sembla haver-hi una majoria clara al Parlament favorable a reformar l'òrgan de govern de la judicatura acord amb el que proposat per les quatre associacions judicials, ni tampoc un projecte d'independència del ministeri fiscal, ni un compromís ferm dels grups parlamentaris per aconseguir un Pacte d'Estat per la Justícia ".

Des de l'Associació Professional de la Magistratura, Jutges per a la Democràcia, Associació Francisco de Vitoria, Fòrum Judicial Independent, Associació de Fiscals, Unió Progressista de Fiscals i l'Associació Professional Independent de Fiscals es critica que "el Consell General del Poder Judicial ha fet cas omís a la nostra proposta sobre nomenaments judicials, d'acord amb criteris de mèrit, capacitat, igualtat de gènere i transparència ".

Així mateix, els representants associatius afegeixen que es "segueix sense complir amb la seva obligació legal de fixar les càrregues de treball, com li recorda la recent sentència de la Sala del Social de l'Audiència Nacional".

Les associacions també ressalten que el Govern ha renunciat a incrementar el nombre de membres de la carrera judicial i fiscal "a fi d'anar equiparant a la mitjana europea" i que "no hi ha rastre de la racionalització de la planta judicial i fiscal, evitant així la precarització de les últimes promocions ".

Les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals ja van advertir a Justícia que es mobilitzarien si no atenia les seves reclamacions sobre la situació professional i econòmica del sector i les seves peticions sobre la millora en la qualitat de la Justícia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS