dissabte, 3 de febrer del 2018

Proves que impliquen a Rajoy en la corrupció i caixa B del PP. Una informació que va provocar un autèntic terratrèmol en el PP i que li va costar el lloc al rotatiu a Pedro J. Ramírez, quan era director del diari El Mundo.







El director d'EL ESPANYOL lliura els episodis que li va descriure Bárcenas i que assenyalen directament al president del Govern.

El director d'EL ESPANYOL ha comparegut aquest dimarts durant més de tres hores a la comissió de finançament il·legal del Partit Popular oberta al Congrés dels Diputats. Pedro J. Ramírez va desgranar minuciosament davant tots els grups amb representació parlamentària els detalls que Luis Bárcenas li va aportar en una llarga reunió que van mantenir, a petició de l'extresorer del PP fa cinc anys. Aquella conversa va desembocar en un article escrit per Ramírez, Quatre hores amb Bárcenas, quan era director del diari El Mundo. Una informació que va provocar un autèntic terratrèmol en el PP i que li va costar el lloc al rotatiu.

En iniciar la seva compareixença Pedro J. Ramírez va lliurar als membres de la comissió còpia de les seves notes manuscrites d'aquella conversa. També els va repartir dos llistats a manera d'índex dels assumptes que podia tractar.

El primer incloïa tretze "episodis" en els que Bárcenas es va referir al paper de Rajoy en relació amb la caixa B del PP i el segon vuit "proves i indicis" que la família Bárcenas li va transmetre acreditant aquesta relació.

Entre aquestes proves, es va referir a l'original de la caixa B en el període 1997/1999 amb set "anotacions de pagaments a M. Rajoy". També va fer esment al "targetó amb resum de pagaments de semestre Mariano" amb una xifra exacta: 12.620 euros. L'extresorer del PP va registrar 15 apunts semestrals relacionats amb l'avui president del Govern d'aquesta quantitat.

A més, Pedro J. Ramírez va fer referència als SMS que Rajoy va intercanviar amb l'extresorer i amb la seva dona, Rosalía Iglesias, entre 2011 i 2013. L'últim missatge de la discòrdia, el de "Luis sigues fort. Demà parlem "va ser enviat des del telèfon personal del president dos dies després que els mitjans de comunicació publiquessin que el tresorer tenia un compte a Suïssa.



En el llistat també queda reflectit el "tracte personal freqüent, com el 50 aniversari d'Ana Mato", entre Rajoy i els Bárcenas. El director d'EL ESPANYOL explicar al Congrés que Bárcenas, Rajoy i altres companys com l'exministra de Sanitat es tractaven com "si fossin una família".
La dona de Bárcenas, present en reunions

En la seva compareixença, Ramírez també va apuntar com una prova de la relació dels Bárcenas amb Rajoy la "presència de Rosalía en la reunió de març de 2010". La dona de l'extresorer va acompanyar a la cita amb Rajoy i Javier Arenas a la qual es va pactar que Bárcenas seguiria cobrant un sou superior als 20.000 euros mensuals del PP. Aquesta va ser la cèlebre "indemnització en diferit" que encara se li recorda a María Dolores de Cospedal.

A més, Ramírez va assegurar en seu parlamentària que va ser Rajoy qui va fer personalment una gestió perquè Rosalía Iglesias "entrés pel garatge" quan va anar a declarar a l'Audiència Nacional com investigada.

També va esmentar la "nòmina de maig de 2012" de Bárcenas, "quan ja no era al partit". Un document que demostra que l'extresorer seguia unit al PP amb un contracte laboral i que en realitat mai va haver-hi una indemnització en diferit. Les referències a "discos durs, agendes i gravacions" que l'extresorer tenia al madrileny carrer Gènova també són una altra prova que lliga directament a Mariano Rajoy amb el finançament il·legal del seu partit.
"Pagaments trimestrals o semestrals"

Prèviament, en la seva exposició davant la comissió que investiga el finançament il·legal del PP, el director d'EL ESPANYOL s'havia referit als 13 episodis en els quals Luis Bárcenas va esmentar directament al president del Govern.

El primer, la reunió al seu despatx sobre el pagament de la "comissió d'Arganda". El segon, els "pagaments trimestrals o semestrals" que Rajoy va rebre en negre del seu partit "com a ministre, secretari general o president". El tercer, el fet que els sobresous es pagaven en els "ministeris acompanyats per caixes de puros". Ramírez va relatar que l'anterior tresorer, Álvaro Lapuerta, sempre s'acostava el diner negre als que ho rebien amb algun detall que els agradés. En el cas de Rajoy, amant dels purs, els diners anava acompanyat de caixes "de Comte de Montecristo".

El quart episodi descrit pel director d'EL ESPANYOL va ser "els pagaments de vestits" confeccionats pel sastre de Bárcenas "i pel de Juan Costa", que va ser diputat per Castelló. Ramírez també va descriure el "intent de xantatge" de Lapuerta a Rajoy "per incloure en les llistes a Carmen Rodríguez Flores" i la reunió a la seu del partit "per pactar els termes de la seva continuïtat".

Donacions d'empresaris

A més, Ramírez va recordar al Congrés una topada amb Cospedal que el mateix Bárcenas li va relatar amb una cita textual a la secretària general. "Li va dir: aquesta conversa no la he de tenir amb tu. Jo depenc del president ". El vuitè episodi que va destacar Ramírez de la seva conversa amb Bárcenas és el relat que el president d'OHL Juan Miguel Villar Mir va donar 300.000 euros abans de les eleccions de 2011 i que Rajoy coneixia aquesta aportació perquè el mateix Villar Mir "tenia molt d'interès en què Rajoy ho sabés ".

Un altre episodi significatiu que vincula Rajoy amb la caixa b és la reunió al desembre de 2012 que va mantenir Bárcenas a la Moncloa amb Cospedal i Arenas per veure com es desvinculava del partit.

També va destacar els "contactes via SMS" que el president va mantenir amb l'extresorer fins dies després que es conegués el seu compte a Suïssa. De fet, Ramírez ha reconegut que li va semblar "molt frustrant" comprovar com el Grup Parlamentari Popular va aplaudir al seu president quan aquest va reconèixer en la seva intervenció al Senat l'1 d'agost de 2013 que es va equivocar amb Bárcenas. "Un error pot ser perdonable però mai motiu d'elogi".

Ramírez també va recollir el "fals desmentit" que va fer Bárcenas com un "acte de lleialtat a Rajoy" i la petició de "canviar als fiscals del cas". L'últim esdeveniment que va destacar el director d'EL ESPANYOL davant ses senyories va ser la reflexió de Bárcenas "sobre la conveniència de fer caure o no al govern de Rajoy".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS