dijous, 22 de febrer del 2018

La "Espanya i Monarquia bananera" "robarà" als jubilats 350 € al mes amb la reforma de les pensions.







Segons un estudi realitzat AFI, del qual es fa ressò L'Independent, els jubilats perdran 350 euros al mes per les últimes reformes de pensions. En concret l'estudi adverteix que les reformes de 2011 i 2013 provocaran una caiguda mitjana del poder adquisitiu de prop de 350 euros al mes a una persona que es retiri avui al llarg de la seva vida com a jubilat, l'equivalent a uns 63.000 euros.

L'estudi també preveu que un terç dels jubilats recorri a la venda d'habitatge per compensar aquesta pèrdua de poder adquisitiu un cop arribi la jubilació. L'alternativa que proposa Unespa, la patronal d'asseguradores que ha encarregat l'estudi, és compensar el "robatori" del Govern contractant un pla de pensions privat, una pràctica habitual en altres països.

No obstant això, contractar un pla de pensions privat que supleixi les mancances del pla de pensions públic és un robatori si no porta aparellat una baixada d'impostos. Per contra a Espanya els impostos han pujat en els últims anys, al mateix que s'ha retallat en sanitat, educació i pensions i s'ha augmentat la despesa en defensa i han sortit a la llum nombrosos casos de corrupció.

El terme "república bananera" va ser encunyat fa més de 100 anys pels nord-americans per referir-se al control que exercia la companyia "United Fruit" sobre l'economia del país.

Aquesta companyia nord-americana controlava totes les decisions que prenia el govern pel que a tots els efectes Guatemala era una "dictadura servil" que governava en favor d'una empresa estrangera en lloc de pensant en els interessos dels seus ciutadans.

Ara els espanyols vam assistir amb estupor a una subtil reinvenció d'aquest terme. Si bé en aquesta ocasió la "dictadura servil" no està al servei d'una companyia dedicada a la recol·lecció de bananes.

Les elèctriques exerceixen un control absolut sobre el govern del nostre país i sobre els principals mitjans de comunicació. Rajoy i la resta de l'executiu estan al servei d'aquestes companyies i són incomptables les evidències que ho demostren.

En les últimes setmanes estem assistint a una sèrie de pujades injustificades en el preu de la llum, que ja era un dels més alts d'Europa, mentre que el govern no pren mesures i permet que cinc milions d'Espanyols es trobin en situació de pobresa energètica.

Literalment està morint gent per culpa de no tenir llum a casa quan la constitució brinda suposadament aquests drets. Però el govern actual es preocupa més de coartar la llibertat d'expressió o insinuar que els pensionistes haurien de pagar més pels medicaments.

Mentrestant les empreses energètiques continuen pujant descaradament els preus de la llum al mateix temps que contracten en els seus consells d'administració a ex-presidents del govern com Aznar o Felipe González.

Els mitjans de comunicació també estan al servei d'aquestes grans companyies. La ingent quantitat de diners que aquestes empreses inverteixen en publicitat i patrocinar grans esdeveniments esportius com la lliga ACB de bàsquet, que ara es diu lliga Endesa, posen als grans mitjans de comunicació davant d'un dilema: denunciar els abusos de qui els dóna de menjar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS