dissabte, 24 de febrer del 2018

Guàrdia Civil amb un expedient ple de foscors , condemnat i inhabilitat per tortures, la recompensa no es va fer esperar . ‘Era tinent quan va torturar Kepa Urra, va ascendir a capità durant el processament per tortures i un cop va ser indultat va ser nomenat comandant immediatament’. Manuel Sánchez Corbí va arribar a ser coronel. quan ETA va anunciar la dissolució, va demanar de traslladar-se a la Unitat (UCO), l’òrgan central de la Guàrdia Civil quan actua com a policia judicial. Va entrar-hi el 2013 i el 2015 va ser nomenat cap operatiu. I fins ara. De fet el podem veure a la seu de la UNESCO oferint xerrades sobre tècniques de vigilància moderna.







A Manuel Sánchez Corbí, li agraden els focus mediàtics. No és estrany de veure’l concedir entrevistes a mitjans espanyols i fins i tot ha publicat dos llibres sobre la seva trajectòria centrada a desarticular ETA. Però són aquestes aparicions públiques les que han creat un problema al govern espanyol. Recentment va concedir una entrevista a Víctor-M. Amela a La Contra de La Vanguardia en la qual Corbí va respondre que els ‘dolents’ a la lluita contra ETA eren ‘etarres, batasunes, penabistes i l’Església basca’.

El PNB no va trigar a respondre i dimecres va demanar-ne la destitució de l’UCO. ‘És un tipus amb ínfules d’heroi i ànsies de protagonisme. Molts de vostès coneixen els seus disbarats i aventures però no diran res perquè li tenen por’. I és que Sánchez Corbí, com a cap de l’UCO, és el responsable d’investigacions contra la corrupció com el cas Púnica, Lezo o Taula, que afecten directament el PP. Esteban també va recordar que després d’una operació en la qual l’Ertzaintza va aconseguir desarticular la xarxa d’extorsió d’ETA, Sánchez Corbí va encarregar-se que la policia francesa trenqués tot el contacte amb la policia basca. ‘S’hauria pogut evitar algun atemptat? Bé, mai no ho sabrem’.

Corbí i l’1-O

Corbí no va haver de respondre ni una pregunta sobre la seva inhabilitació per tortures. Tampoc en aquesta altra publicada el mes de gener a la ja desapareguda Interviú. Part de l’entrevista se centra en l’1-O i el procés independentista català. El periodista li pregunta si, tenint en compte la seva experiència amb ETA, hi ha algun risc de violència a Catalunya. Corbí respon que no creu que els independentistes estiguin ‘a punt de fer el pas’. Però afegeix: ‘Ara som gairebé la part gairebé dels escarns; si s’avança, el següent punt seran els còctels molotov; els explosius.’

Però no només aventura un futur violent al moviment independentista, sinó que amenaça els ciutadans que van defensar els col·legis durant el referèndum i ara sí, els atorga un paper violent: ‘Ara a Catalunya, tothom qui ha comès il·legalitats, que l’1 d’octubre semblava que s’hi valia tot, no val tot, eh? Amb tots aquests vídeos que aquesta gent van penjar molt ufanosos, ara anem porta a porta: “Bon dia, vostè és el del vídeo en què tira pedres al guàrdia civil?”. “Home, és que jo…” “No, no, vostè és el del vídeo que tira pedres al guàrdia ‒fa un cop a la taula‒, vingui cap aquí”. La gent s’ho pensarà’. Corbí, al capdavant de l’UCO, òrgan que pertany a la Guàrdia Civil, va participar activament en els intents de l’estat espanyol de desarticular el referèndum. En més d’una entrevista es vanta d’haver fet caure el sistema informàtic del cens universal.

Després de les queixes d’EH Bildu i PNB, aquesta setmana vinent serà el torn de Podem. La portaveu adjunta al Senat espanyol del partit morat, Maribel Mora, farà una pregunta oral al ministre de l’Interior espanyol sobre Sánchez Corbí encarada a qüestionar la immunitat que sembla que el protegeix. Un personatge amb un passat fosc inqüestionable que ha aconseguit reciclar-se gràcies a favors polítics. Només el temps dirà si les pressions dels grups polítics fan efecte o bé, com de costum, Rajoy deixa passar el temps fins que la polèmica es dilueixi pel seu propi pes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS