dilluns, 17 de juliol del 2017

AIXÒ SI QUE ÉS UN COP D'ESTAT, NO EL POSAR URNES PER PODER DECIDIR. El proper 18 de juliol es compleixen 81 anys des del sagnant cop d'Estat contra la República espanyola. Els militars feixistes, tot i haver jurat lleialtat al nou règim sorgit del 14 d'abril, no van complir dit jurament i es van aixecar en armes, NO AMB URNES contra el Govern democràticament elegit.






En lloc de defensar el poble com era la seva obligació, es van encarregar d'assassinar-impunement. Aquest poble que havia donat suport majoritàriament la República. Va ser un cop premeditat, amb vilesa i maldat. En el qual des d'un principi els feixistes i els seus sequaços tenien clar que per acabar amb el sistema legal que s'havien donat els espanyols, haurien de servir tots els mitjans al seu abast, inclòs l'extermini sistemàtic de tots els opositors al feixisme com bé queda documentat en la missiva que comandament Mola a tots els participants en el mateix.

Però el cop no només va ser possible per la participació de part de l'exèrcit, sinó que va rebre el suport incondicional i entusiasta dels mateixos que durant segles havien plomat al poble espanyol, és a dir la gran burgesia, l'Església catòlica, els terratinents i els grans magnats de les finances.

Però no s'ha d'oblidar que un cop iniciat el conflicte, els feixistes van comptar amb la "neutralitat" de les "democràcies" europees que mirant cap a un altre costat van deixar fer a l'Alemanya nazi, ia la Itàlia feixista, que van aportar substanciosos recursos econòmics i militars al bàndol revoltat, saltant-se la neutralitat que havien signat en el "Pacte de no intervenció" sota l'auspici de la Societat de Nacions. Només el generós esforç per part de l'URSS, Mèxic, les Brigades Internacionals i als nombrosos intel·lectuals que es van mostrar partidaris de la República espanyola, va alleujar en part les mancances de la II República espanyola.

Després de 81 anys els lluitadors assassinats pels franquistes i pels seus sequaços per defensar la República i la llibertat segueixen en les cunetes, les confiscacions econòmiques no han estat revertides i el més humiliant de tot això és que fins a la data no s'ha fet res per revertir aquest absurd sota els diferents govern d'una monarquia corrupta i hereva del genocida Franco. Excepte alguna mesura timorata o amb promulgació de lleis insuficients, com la de la Memòria Històrica aprovada sota el govern de Zapatero. Ha de ser ja una obligació, per part de les institucions de l'Estat, retre homenatge a les víctimes del terrorisme franquista i del terrorisme d'estat executat a la monarquia.

És hora d'actuar amb urgència, ja que no hi pot haver canvi possible dins d'un règim que persegueix els treballadors amb lleis injustes per no exercir el dret a vaga, o en el qual es conculca el dret de llibertat d'expressió com en el cas de els titellaires, Alfon, o el més recent dels joves d'Alsasua. Mentre els "Compy ioguis", els "froilanes", els "urdargarines" i les amants del rei emèrit, són recolzats per les lleis que diuen són iguals per a tothom, però que s'usen en el seu exclusiu benefici, quan no reben quantiosos recursos del estat, que són sostrets de l'educació, sanitat o de les beques perquè els nostres joves es formin. No ens val la nova regeneració que tan complaents han acceptat la vella i la nova esquerra a la figura de Felip, no ens val ni ell, ni Joan Carles, ja que mentre no ens dotem d'un règim popular, democràtic i republicà no serà possible abastar els canvis que la societat espanyola necessita amb urgència. És hora de dir-ho clar i alt, sense ruptura, sense República, no hi haurà canvi possible. És l'hora de la República, per molt que els vells i els nous líders de l'esquerra diguin que no és el moment. No és hora de mirar els rèdits electorals. És l'hora de mirar pel poble, pels treballadors, per la gent humil, pels aturats ... per tanta gent que necessita una resposta urgent a les seves justes demandes. Les quals no es resoldran en un règim hereu del feixisme que va venir a perpetuar a les mateixes classes i als mateixos polítics en el poder per exercir de tap a les justes demandes del poble treballador. Per tot això diem, VISCA LA REPÚBLICA CATALANA !!! '' ABAIX els unionistes !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS