diumenge, 29 de gener del 2017

L'estrany suïcidi de l'amiga del rei. Qui va matar a Sandra Mozarowski? . ¿Estava embarassada Sandra Mozarowski? . Unes estranyes i extemporànies declaracions de l'actriu en contra de l'avortament, anunciant que s'anava a Londres a viure, i el contacte amb una revista italiana, envolten aquest misteriós assumpte que ningú a Espanya ha investigat a fons però que es comenta en veu baixa en els ociosos grupets del Congrés dels Diputats, mentre ses senyories adormen d'indolència .




























Andrew Morton la cita en el seu llibre "Ladies of Spain", Pablo Blai li va dedicar un altre titulat "Escrit en un llibre", Sánchez Dragó es va fer ressò de l'assumpte: ¿Qui va matar a Sandra Mozarowski?

La jove actriu de 18 anys, filla d'un diplomàtic rus, treballava en un gènere cinematogràfic que va explotar a la mort de Franco: el "destape". Però amb una carrera fulgurant, es va quedar embarassada i va morir en caure des del balcó de casa seva, al carrer Álvarez de Baena (Madrid). Amiga del rei Joan Carles quan aquest tenia 39 anys, simultaniejava la seva carrera d'actriu amb el seu treball en un "club" de contactes el soci era el també actor Paco Martínez Soria, situat al madrileny carrer d'Orient.

El local es va convertir en planter d'actrius disposades al nu, prohibit durant quatre dècades. Nombrosos periodistes, actors, actrius i escriptors coneixen el cas de Sandra Mozarowski, del que fins i tot el seu germà dubte que fos un suïcidi. Ara que Joan Carles ha abdicat ¿podrà investigar i saber-se la veritat?

La notícia, vista en les hemeroteques de l'època, no ofereix dubtes: Sandra es "va caure" des de la terrassa. Vista 36 anys després, les ombres creixen.

Andrew Morton, autor del llibre sobre les dones del rei Joan Carles, l'esmenta: "A Toledo, la reina li sorprendria en companyia de Sara Montiel, encara que l'actriu mai ho ha reconegut. No era l'única. Raffaella Carrá, Iliona, Sandra Mozarowski i Bárbara Rey, que va gravar les seves converses amb el rei. Segons l'historiador Amadeo Martínez Inglés, Bàrbara va estar cobrant diners del Govern fins a 1996, quan Aznar va ordenar suspendre els pagaments. Durant els 80 al rei li agradava desaparèixer en companyia de la decoradora Marta Gayá ".

El seu cas ho va revelar abans l'escriptor Pau Blas, que amb el pseudònim de "Tom Farrell", va publicar a l'editorial Séneca "Escrit en un llibre", on desenvolupa el seu cas, i que el seu editor defineix com "un llibre molt perillós". Anys després, la periodista Consuelo García del Cid explicaria la història de l'actriu i una mica més tard desvetllaria el nom de l'escriptor espanyol que va aflorar la història de "la Ornella Muti espanyola". El també literat Fernando Sánchez Dragó també va tenir accés a aquest llibre i ho va comentar en una de les seves columnes. Dragó, de fet, es va mostrar enigmàtic, encara que coneixedor de l'assumpte: "No matin el missatger. És un tal Tom Farrell (pseudònim) qui ho explica a "Escrit en un llibre", publicat per Sèneca Editors ... ".

Però "Tom Farrell" al final ha donat la cara: és l'escriptor Pablo Blas. "Vaig tenir por que em matessin", declararia finalment l'autor per justificar el seu anonimat i l'absència de promoció que va tenir el llibre, que ja no oculta.

Un altre periodista, Javier Bleda, esmenta l'assumpte en el llibre "Mario Conde, la reclusió de l'èxit", on deixa entreveure que el cas és conegut tant entre les elits com en les canonades de la política, citant expressament a Julián Sancristóbal, Narcís Serra i Mario Conde. Quan el van entrevistar, va assenyalar que en el seu temps, altres periodistes del diari "El Alcázar" van descobrir l'assumpte però la notícia "va ser censurada des de les altes instàncies per impedir la seva publicació". També els periodistes Xavier Arias i Jesús Bernal van recuperar la filmografia de l'actriu morta. I una web anomenada Cròniques Borbòniques va ser clausurada, encara que el seu contingut ha estat recuperat per un altre blocaire que ha aflorat aquella crònica que comença amb un al·legat: "Aclariu la mort de Sandra Mozarowski".

Més testimonis: un blocaire que també va investigar la història amb molt de detall esmenta a l'actor Jorge Rivero, establert a EE.UU, i l'espanyol Pepe Sancho: "Em rebel·lo contra els que pensen -o intenten fer pensar i suposar- que ella va intentar llevar-se la vida ". I esmenta al seu germà Lleó Mozarowski, "Lev pels amics, que s'ha desmarcat, confidencialment això sí, del silenci del que fa gala la seva família".

¿Estava embarassada a Sandra Mozarowski? Unes estranyes i extemporànies declaracions de l'actriu en contra de l'avortament, anunciant que s'anava a Londres a viure, i el contacte amb una revista italiana, envolten aquest misteriós assumpte que ningú a Espanya ha investigat a fons però que es comenta en veu baixa en els ociosos grupets del Congrés dels Diputats, mentre ses senyories adormen d'indolència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS