divendres, 30 de desembre del 2016

Espanya va bé. Recordeu que la jubilació mínima és de 420 €. Un pres guanya el 46% més que un jubilado.El Servei Penitenciari està en problemes. L'augment del salari mínim arriba a 75% dels 10.441 presos que tenen allotjats en els seus vint presons i 4 complexos penitenciaris del país.







Com se sap, el salari mínim es va elevar 18,5%, a 900 € des de l'1 d'agost i s'incrementarà 10,5% més al gener.

Aquest primer tram de l'augment li representa al Servei Penitenciari una despesa addicional de 130 milions anuals que se'ls gira Economia. Cal recordar que la jubilació mínima és de 420 €. Un pres guanya el 46% més que un jubilat. L'intern té, a més, l'avantatge que aquest salari ho gaudeix íntegre perquè el menjar l'aporta el SPF, igual que la llum, el gas i els serveis de salut i educació.

En el meu llibre Després dels murs vaig alertar sobre les distorsions que porta pagar aquest salari mes a mes, en lloc de lliurar-lo al final de la condemna com està previst per la llei.

Però des de 2012, les regles van canviar per a mal. Amb una generositat desconeguda fins aquell moment, el salari mínim es va estendre a gairebé tots els presos, encara als que no treballaven.

 Els presos aquesta al paradís. Gaudeixen de privilegis mai vistos. Els seus cel·les tenen plasmes, equips de música. Hi ha rentadores, ordinadors .... Les visites amb les pizzes i cerveses corren pels diferents pavellons. El porro és part d'aquest festí.

A mitjan 2012, com gairebé tots els presoners cobraven el salari mínim fundar el Sindicat Únic de Treballadors Privats de la Llibertat Ambulant. Afortunadament, l'actual director de l'SPF, va apel·lar la mesura i la personalitat jurídica està suspesa.

Però al poc temps de la fundació, els integrants de l'únic gremi de presos del món, van declarar una vaga demanant vacances, ART, bancarització i que el salari mínim es transformi en una assegurança d'atur per seguir cobrant quan sortissin en llibertat. Afortunadament no van aconseguir el benefici però van aconseguir percebre mes a mes el sou, eludint el dipòsit obligatori. Els jutges competien amb els organismes de Drets Humans a veure qui els donava més beneficis als interns.

El salari mínim va perdre la raó fonamental per la qual havia nascut. Va deixar de ser un fons de reserva per al pres que sortia en llibertat. La idea era que quan sortís al carrer tingués recursos per mantenir-se fins que aconseguís una feina. Els alliberats delinqueixen immediatament.

L'actual gestió que ha intentat ordenar les presons, de fet va eliminar la superpoblació, es troba amb aquest enorme poder que tenen els presos amb un bon premi en les seves butxaques i amb familiars que a més reben subsidis del Govern.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS