dimecres, 30 de novembre del 2016

"PER SER DONA" a Ciutadans. Contractada per Albert Rivera en els inicis de la força taronja, Imma Lucas cap de premsa de Ciutadans ha estat indemnitzada per Albert Rivera a 153.000 euros per evitar el judici per relegar-la i "humiliar-" després de la seva permís maternal.








Ciutadans ha indemnitzat amb 153.000 euros nets al seu excap de premsa, Imma Lucas, després que ella ho demana per assetjament laboral. Contractada per Albert Rivera en els inicis de la força taronja, Lucas va ser una peça clau per al partit fins que, embarassada de bessons, el metge li va donar la baixa el 16 juliol 2015 per trobar-se en "situació de risc" a causa de la seva estat. A la seva volta a la feina després del permís maternal, el maig passat, ja no va recuperar el lloc que havia ocupat i va ser relegada a l'àrea de premsa del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona. Segons la demanda, se li van assignar "funcions irrellevants" i es la "humiliar personal i professionalment".

La denúncia, presentada al jutjat del Social número 16 de Barcelona ia la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, es dirigia contra el partit i el grup parlamentari, però també contra Albert Rivera, líder de la formació, José Manuel Villegas, vicesecretari general , i Fernando de Páramo, secretari general. En ella, l'excap de premsa va acusar els dirigents del partit de "impossibilitar la seva capacitat de comunicació amb els superiors", "ignorar-la i excloure-" i "realitzar actes de clara humiliació professional i personal, com ordenar-li viatjar a Madrid per recollir un document que se li podria haver enviat per correu electrònic ". En concret, a Rivera el va acusar d'oferir millores salarials que després no va complir i de "fer-li el buit des del maig del 2016, impedint-tota comunicació amb ell". Ciutadans, sota la fórmula d'admetre un acomiadament improcedent, ha abonat la indemnització, evitant així anar a judici.

Lucas ha treballat per la força taronja des l'1 de desembre del 2009 fins al passat 8 de novembre, durant algun temps com "falsa autònoma" », segons la demanda. El 16 de juliol del 2015, quan li van donar la baixa mèdica pel seu embaràs de risc, tenia 41 anys i era "cap de premsa del partit a nivell nacional, cap de premsa personal de Rivera i màxima responsable de l'àrea de premsa", amb 25 persones al seu càrrec. Però tot va canviar en tornar del permís maternal.

Lucas va donar a llum el 12 de setembre d'aquell any i es va reincorporar a la feina el 17 de maig del 2016. Abans d'això, sempre segons la demanda, va parlar diverses vegades amb Rivera i Villegas, i aquest últim li va explicar al gener que, a causa a "l'enorme creixement del partit" després de les eleccions generals, s'havia decidit crear una bicefàlia en l'àrea de premsa i que Daniel Bardavío seria cap de premsa del partit i ella, cap de premsa de Rivera, per al que hauria de traslladar-se a Madrid amb el corresponent augment de sou. Dies més tard ella va comunicar a Villegas que acceptava la proposta, però aquest li va anar donant evasives, fins que el mateix dia en què es va reincorporar a la feina Villegas li va dir que finalment la destinaven com a coordinadora de la campanya electoral per a les generals del 26-J a Catalunya. No obstant això, segons la demanda, els equips ja estaven organitzats per persones a les que Lucas havia format i la seva implicació era innecessària.

"Durant els dies posteriors a les eleccions generals la treballadora no tenia instruccions sobre on havia d'instal·lar-se físicament ni quines funcions havia de portar a terme", prossegueix la denúncia. Finalment, l'1 de juliol li van indicar que havia estat destinada com a cap de premsa del grup municipal a Barcelona.

Després de gairebé un mes "sense ocupació efectiva" i atès que segons la demanda, els responsables del partit volien limitar l'activitat mediàtica del seu líder a Barcelona, ​​Carina Mejías, per "promocionar a altres portaveus amb un perfil més amable", les funcions de Lucas com a cap de premsa eren "irrellevants" i, a més, va quedar subordinada jeràrquicament als que ella havia designat i format. "És una putada. Tot això és per ser dona. Com els oncles no parim, no ens passen aquestes coses, no desapareixes de cop i volta quan pot passar de tot", s'assegura en la demanda que li va dir Juan Carlos Girauta.

Lucas ha rebutjat fer declaracions a aquest diari sobre la demanda i el seu advocat, Àlex Fontelles, ha manifestat únicament que s'ha arribat a un acord indemnitzatori. El partit, per la seva banda, també ha evitat valorar aquesta informació.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS