dimecres, 10 d’agost del 2016

NOS LO QUIEREN ACABAR DE AFINAR El ministre de l'Interior i el secretari d'Estat de Seguretat podran acordar la intervenció de les comunicacions sense necessitat de comptar amb l'autorització prèvia d'un jutge, segons estableix la reforma de la Llei d'enjudiciament criminal (LECrim) aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres. La nova norma ampliarà la intercepció de comunicacions -que afectarà WhatsApp, SMS, escoltes ambientals i escoltes en domicilis.







El ministre de l'Interior o el secretari d'Estat de Seguretat podran acordar la intervenció de les comunicacions "en casos d'urgència" sense necessitat de comptar amb l'autorització prèvia d'un jutge, segons estableix la reforma de la Llei d'enjudiciament criminal (LECrim) aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres.
La nova norma establirà que tots dos alts càrrecs del Ministeri podran ordenar que es practiquin escoltes, que han de comunicar a 24 hores.

des del seu inici al magistrat. Aquest comptarà amb un termini de 72 hores per revocar o confirmar l'actuació.
L'avantprojecte imposa un límit per a l'esborrat o l'eliminació de les gravacions per tal d'evitar danyar de manera "irreparable" la intimitat de l'afectat, ha precisat Justícia en una nota de premsa, en la qual no es necessita aquest termini.
La nova norma ampliarà la intercepció de comunicacions -que afectarà WhatsApp, SMS, escoltes ambientals i escoltes en domicilios- amb l'autorització judicial en què hauran de valorar principis d'especialitat, excepcionalitat, idoneïtat i proporcionalitat. Aquesta intervenció de comunicació tindrà un termini màxim de dos anys.

El Ministeri ha aclarit que l'autorització podrà ser concedida quan la investigació tingui per objecte la investigació de delictes castigats amb penes d'almenys tres anys de presó; les comeses en el si d'un grup o organització criminal; els de terrorisme; i les comeses a través d'instruments informàtics o de qualsevol altra tecnologia de la informació o la telecomunicació. Aquells que es neguin a facilitar informació sobre el funcionament d'un sistema informàtic podran ser, a més, acusats de la comissió d'un delicte de desobediència greu.
ESCOLTES AL CARRER O AL DOMICILI

Pel que fa a les escoltes ambientals, les Forces de Seguretat de l'Estat podran sol·licitar autorització per a la col·locació de dispositius electrònics que permetin la captació i enregistrament de les comunicacions orals que mantingui una persona investigada en la via pública o llocs tancats, com al seu domicili.

L'avantprojecte estableix que en cap cas la captació i enregistrament de les converses privades i de la imatge podran incloure les entrevistes que mantingui la persona investigada, detinguda oa la presó amb els que estiguin legalment obligats a mantenir el secret professional (com els seus advocats) llevat que aquests estiguin també encausats pels fets investigats.

A més, la policia judicial pot gravar imatges de la "persona investigada" en llocs públics per aconseguir la seva identificació, localitzar efectes de delicte o obtenir dades rellevants per a l'esclariment dels fets. La mesura podrà ser duta a terme "tot i que afecti persones diferents del sospitós, sempre que d'altra manera es redueixi de forma rellevant la utilitat de la vigilància o hi hagi indicis fundats de la relació d'aquestes persones amb el sospitós".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS