divendres, 1 d’abril del 2016

Que el porta a concedir cada indult per setmana santa a AQUEST GOVERN DE LA CAVERNA sense "les raons de justícia, equitat o utilitat pública" exigides en la llei? .







Els decrets inclouen referències a l'antiguitat dels fets, la conformitat de les víctimes o si els informes del centre penitenciari són favorables, entre d'altres .

El BOE recull avui 13 indults concedits en la tradicional ronda de concedits, cada any, durant la Setmana Santa. 11 a condemnats per delictes contra la salut pública, un per robatori i un altre per estafa continuada. Tots ells inclouen una novetat: per primera vegada, el Govern dóna alguna informació sobre els motius que l'han portat a concedir la mesura de gràcia.

Cada decret, així, explica si, per exemple, es van tenir en compten els informes "molt favorables" del centre penitenciari o l'avançat compliment de la condemna; si l'antiguitat dels fets ha estat un factor rellevant per prendre la decisió; o si han estat la manca d'antecedents penals.

D'aquesta manera, sense entrar en els detalls de cada cas particular, el Govern classifica un nombre de variables que pot aplicar en cada cas, combinades entre si. Fins al moment: si els informes del centre penitenciari són molt favorables, l'avançat compliment de la condemna, les circumstàncies personals del condemnat, manca d'antecedents penals, l'antiguitat dels fets o la conformitat de la víctima. Tot i que en la majoria de casos es repeteixen les mateixes causes, el decret ja conté més informació que fins ara. Això sí, el Govern no inclou informació sobre si els informes del tribunal sentenciador són favorables o no a la mesura.

L'obligatorietat d'argumentar la concessió d'indults ve de lluny. Al novembre de 2014, el Tribunal Suprem va tombar l'indult a l'home que, quan conduïa en sentit contrari a València, va provocar un accident que va acabar amb la vida l'ocupant d'un altre vehicle. La sentència va argumentar que el decret de concessió no assenyalava "les raons de justícia, equitat o utilitat pública" exigides en la llei.

A més, el Suprem va donar tres mesos al Govern per a la qual solucionés i tornés a remetre l'indult. El Govern no ho va fer, però a partir de llavors la seva aplicació de la sentència es va limitar a afegir, en tots els decrets d'indult, la mateixa afegitó genèrica: "calculant que, atenent les circumstàncies del / la condemnat / a, concorren raons de justícia i equitat ". Aquest incís final, ara, s'ha ampliat amb noves dades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS