diumenge, 1 de novembre del 2015

"Les coses van malament però s'està dient que estan anant bé". Realment les coses van bé? L'economista Santiago Niño Becerra ho posa en dubte i assegura que, de cara a les eleccions, s'està passant per alt la situació real. Però tot s'esvairà després del 20 de desembre.






























La immensa majoria dels mitjans de comunicació han optat per per la postura de 2si, passen coses, però les coses van bé ".

"Les coses van malament però s'està dient que estan anant bé", assegura Niño Becerra en un article publicat aquest dimecres a 'La Carta de la Borsa' amb el títol 'M'ho sembla a mi?'. En aquest text, el catedràtic d'Estructura Econòmica planteja que s'ha entrat en una dinàmica en què "la posició que ha adoptat una gran part de la població" és "voler somiar que ja si i aïllar-se de la major quantitat possible d'informació que pogués donar lloc a qüestionaments incòmodes ".

En aquesta espècie d'engany, considera que "la immensa majoria dels mitjans de comunicació", independentment de la seva orientació, juguen un paper important a l'optar per la postura de "Sí, passen coses, però les coses van bé". Niño Becerra assegura haver preguntat per aquesta situació a diverses persones: "Unes diuen que no ho han percebut, d'altres que sí, i les que manifesten haver-ho notat ho atribueixen a les eleccions del 20D".

La gent prefereix somiar que ja si i aïllar-se de la major quantitat possible d'informació que pogués donar lloc a qüestionaments incòmodes


LES COSES NO VAN BÉ ... I HO VEUREM DESPRÉS DE LES ELECCIONS

Per a l'economista barceloní, els motius pels quals les coses no van bé són evidents. Entre d'altres motius, destaca que gairebé la tercera part de la població està en risc d'exclusió social, la precarietat de l'ocupació, l'economia submergida "i sense opcions d'emergir", l'endeutament de les famílies, la taxa de pobresa, el retrocés de els serveis sanitaris i educatius i les retallades. "Les coses no van bé, què van a anar bé!", Manifesta.

En aquest context, Niño Becerra creu que, passades les eleccions del 20 de desembre, s'esvairà el miratge en què estem vivint abans de les generals i que només cal esperar al 21D per veure com res s'ha solucionat. Mentrestant, recomana llegir els informes que elaboren organitzacions com Càritas o Oxfam per prendre consciència de la situació real.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS