dissabte, 28 de novembre del 2015

Emigrants espanyols denuncien tupinada electoral burocràtic .El 94% dels espanyols a l'estranger no podran votar. Les eleccions generals del 20-D s'acosten i cada vegada l'interès és més gran en aquests comicis. Expatriats alerten que 1.764.971 espanyols no podran votar el 20D per culpa del "tupinada burocràtic" -







Dilluns passat, Marea Grana, el col·lectiu format per emigrants espanyols, publicava un comunicat. En l'escrit descrivien la gran "frustració i ràbia" que senten en conèixer les xifres de precs acceptats per votar des de l'exterior en les properes eleccions.

Les xifres parlen per si soles perquè dels 1.880.026 persones integrades en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) només el 6,11% podran votar. Parlem de què més d'un milió i mig de persones que ho van sol·licitar quedaran sense dret a vot. Per formar part del CERA s'ha d'acudir a l'ambaixada espanyola, inscriure en el registre consular i omplir la sol·licitud corresponent.

Marea Grana afirma que només 115.055 espanyols tindran dret a vot després de "completar la gimcana burocràtica" que el govern exigeix. A més, declaren que ni tan sols aquest petit percentatge té assegurat el dret a sufragi, ja que poden sorgir altres inconvenients com "els retards de correus, els imponderables i les adreces mal escrites", entre altres.

Des del col·lectiu afirmen haver "fet tot el tot el possible per intentar trencar les cadenes imposades per aquesta Llei de Vot Pregat aprovada pel PSOE i mantinguda contra vent i marea pel PP". A la campanya s'han sumat persones a títol individual, mitjans de comunicació i xarxes a través de les que s'ha "difós, informat, denunciat i animat" per canviar aquesta realitat. Admeten que el resultat ha estat "decebedora", donats els resultats.

Per aquest motiu titllen de "tupinada" la injusta llei i comparen la situació amb altres mètodes de tupinada com el transport de votants o la substitució d'urnes durant el recompte. Neguen que es tracti d'una situació derivada d '"un error burocràtic o un retard logístic". Per tant, denuncien que el proper 20 de desembre seran privades del seu dret a vot gairebé dos milions de persones que van mostrar interès en fer-ho per culpa del govern i els acusen d '"alterar el resultat de les urnes de manera il·legal".

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS