diumenge, 25 d’octubre del 2015

Trenta anys vivint de la política donen per a molt. Mariano Rajoy ha "endollat" i fet milionaris a 32 parents i amics gallecs: TOTS ELS NOMS.







El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet funcionaris, càrrecs públics o polítics a un total de 32 parents i amics des que va entrar en política amb 28 anys (en dos mesos, el 27 de març, compleix 59). Trenta anys vivint de la política donen per a molt ja la callada, Rajoy els ha anat col·locant i ascendint fins a fer-milionaris. Quan els periodistes Primitiu Carbajo i Xosé Hermida van descobrir el greu delicte de nepotisme, ell només va reconèixer com amiga a "Pinini", a la qual va fer presidenta del Parlament gallec: "Els altres són coneguts. Però això resulta lògic, atès que Pontevedra és una ciutat petita. Com així mateix sembla lògic que un responsable públic triï a persones conegudes per a llocs de confiança ". El poc encert de Rajoy per triar primer i endollar després a les seves amistats i consanguinis ha donat lloc a altres quatre casos de greu corrupció: dos pel "cas Gurtel" i altres dos pel cas "Cidade de la Cultura". "Espia al Congrés" proporciona tots els noms.

La majoria dels escassos 80.000 habitants de Pontevedra, la capital de la província on va néixer Mariano Rajoy, malgrat la seva ancestral discreció, no se'n saben avenir: 32 parents i amics de l'actual president del Govern s'han fet rics i ho han aconseguit amb les arques del contribuent. Rajoy va haver clar que per ser milionari calia abeurar a l'Estat, cosa que el seu pare va inculcar a tots els seus fills: tots els germans de Rajoy són funcionaris amb grans sous públics i mai han treballat fora d'aquest àmbit.

El seu progenitor Mariano Rajoy Sobredo era jutge i va aconseguir una cosa insòlita a Europa: que tots els seus fills fossin funcionaris. Mariano va aconseguir la plaça de registrador, la seva germana Mercedes Rajoy una altra de registradora, el seu germà Kike Rajoy és notari en un poble de Madrid i el seu germà Luis també és registrador a Orense. Mercedes Rajoy es va casar a més amb un altre funcionari, Francisco Millán Mon, conegut com "Paco Millán", al que Rajoy va fer eurodiputat al promocionar-dins del PP. Ell al seu torn va ser qui "va col·locar" a García Margallo com a ministre d'Exteriors ja Iñigo Méndez de Vigo com a secretari d'Estat, els seus dos millors amics a Brussel·les. A Rajoy li van dissuadir els seus germans de nomenar ministre al seu propi cunyat, com era la seva intenció primera. I això que Paco ja era amic de la família: és fill de Rouco Millán i germà d'Alejandro Millán Mon.

"M'han dit que estaria lleig posar al meu" cuñao "de ministre", li va confessar a un bon amic, encara que després el "clan" ha anat col·locant a nombrosos familiars i amistats per totes les administracions. D'aquesta fraternitat laboral, econòmica i política que funciona a l'ombra forma part també Tomás Iribarren, que comparteix amb Rajoy la seva condició de concuñado d'Alejandro Millán Mon, que va ser nomenat governador civil. També és primer de qui va ser delegat de Sanitat de la Xunta a Pontevedra, García-Borregón Millán.

Un altre cunyat, Manuel Fernández Balboa, ha protagonitzat un dels escàndols més sonats de la política gallega i nacional. Amb 29 anys li van posar un sou de 42.000 euros com a responsable econòmic-financer de la Fundació Cidade da Cultura de Galícia. La enfonsar. El projecte era de 50 milions d'euros, però el pressupost inicial ho va ascendir a 108 milions i sis anys i mig després que comencessin les obres ja anaven per més de 380 milions. Avui els seus edificis han estat abandonats en fallida pel saqueig continuat de diners públics. Només Ana Fernández Balboa, la germana de Viri, la seva major confident, docent de professió al col·legi SEK i amant de la Història, roman -de moment- amb el mateix sou que abans que la seva germana s'anés a viure a la Moncloa.

A la cúspide d'aquest cercle d'amics íntims de Rajoy està el polèmic arquitecte Alfredo Díaz Gran ("Fredy"), casat amb Pilar Rojo, coneguda com "Pinini", a qui va elevar a presidenta del Parlament gallec. "Fredy", que té una amistat íntima amb Rajoy, va ser "coordinador del concurs d'idees" de "Cidade de la Cultura", però es nega a dir quants diners va obtenir per la que va ocasionar la major ruïna de la logística cultural espanyola: " no em recordo del que vaig cobrar ", declara amb desimboltura als que l'interroguen per la destinació dels seus impostos.

Rajoy va fer el mateix amb el seu germà, el pediatre Miguel Díaz Gran: la seva dona Dolors Pa la va fer senadora. I per descomptat a José Benito Suárez Costa: la seva dona Ana Pastor, gairebé sense experiència la va triar primer diputada i després ministra, ia ell l'ha fet president de l'Autoritat Portuària de Marín, un càrrec més lucratiu i de major influència econòmica. No cal dir que el matrimoni s'ha fet milionari amb la política: només ella va pagar 42.991 euros a Hisenda, de manera que els ingressos públics de la parella -que són opacs davant el contribuent que se'ls pagat es xifren entre 350.000 i 400.000 euros anuals. Només en triennis sense anar a treballar com a funcionària cobra 8.221 euros. I té 3 pisos (un a Madrid), dos cotxes, un garatge i 66.500 euros en 2 comptes corrents.

Amics de Rajoy a Pontevedra fastiguejats per la corrupció han revelat al "Espia al Congrés" altres noms del "clan": Angel Piñeiro (acusat pel tresorer Luis Bárcenas de ser el seu "delegat" a Galícia i finançar al PP amb diner negre) i els germans de l'actor Francis Lorenzo: José Manuel (el "talp" de Rajoy a Antena 3 i Grup Prisa) i Gerardo Lorenzo (exparella d'Isabel Sartorius i expresident del Pontevedra CF). El diari digital del periodista Jesús Cacho ha explicat que Gerardo Lorenzo va tenir relacions amb Francisco Correa, el cap de la màfia Gurtel. Rajoy sabia que era assessor fiscal de coneguts empresaris i Alberto Ruiz Gallardón sent alcalde li va adjudicar diversos contractes a través de l'empresa "Special Events", implicada en la xarxa corrupta, per una suma superior als 153.000 euros. Gallardón va dir després que havia estat un "error" seu per una manipulació d'un informe tècnic, però ningú va tornar els diners.

Més amics: el ginecòleg Diego Murillo, també del cercle de Rajoy, és ara assessor de la ministra Ana Pastor, encara que va estar inhabilitat durant sis mesos. Manuel Crespo Alfaya, pare de l'ex diputat Pablo Crespo, empresonat per corrupció en la "màfia Gurtel", és un altre dels amics del president del Govern. Segons les periodistes Paola Obelleiro i Elisa Lois, el pare "va ser delegat de Fraga quan era ministre de la dictadura i mà dreta a Pontevedra del jove Mariano Rajoy". Va ser l'avui president del Govern qui va promocionar al seu fill Pablo Crespo dins del PP, però els mitjans de comunicació han silenciat aquesta clara connexió, que l'afectat tampoc ha volgut airejar. Tots s'han fet milionaris.

La periodista Natalia Puga inclou entre els membres de categoria del "clan Rajoy" als germans Muntaner Pedrosa (Ernesto, Jaume i Andreu): Andrés era un enginyer que tampoc havia ocupat càrrec públic algun fins que va ser nomenat director general de l'empresa estatal Autopistes l'Atlàntic. La seva dona, Ángeles Borrajo, és amiga de "Viri". Jaume, germà de l'anterior i inspector d'Hisenda de professió, va ser designat gairebé al mateix temps delegat especial de l'Agència Tributària a Galícia. A l'Ernest, el periodista Christian Casares ho inclou entre els íntims amics que han arribat a visitar fins i tot el cèlebre balcó de Gènova 13, que els presidents del PP utilitzen com abans el de la Plaça d'Orient: "El lobby de Pontevedra segueix creixent a l'abric del nou Govern de Mariano Rajoy. Ana Pastor, la ministra de Foment, ha nomenat directora del gabinet del ministeri a la Pontevedra Alicia Portas. Pertany al cercle de Pontevedra més reunit a Mariano Rajoy. De fet va ser una de les persones que va compartir la nit electoral a la setena planta de la seu del Partit Popular del carrer Gènova de Madrid amb ell i la seva dona, Elvira ".

En aquest grup restringit de persones estan les parelles Pilar Rojo i Alfredo Díaz Gran, Susana Ameijeiras i Elías Mareque, Alicia Portas i Jorge Varela, Carlos García Riestra, professor de la Universitat de Santiago i Cristina Adad, i l'arquitecte Ernesto Muntaner Pedrosa i Sol Ariza. També Rafael Pérez-Santamarina Feijoo.

A tots els ha anat bé: el dentista de Rajoy, Elías Mareque ha aconseguit que la seva dona, Susana Ameijeiras, sigui funcionària de l'ajuntament de Pontevedra. Rafael Pérez-Santamarina Feijoo, al qual es va portar de Pontevedra, ho ha ascendit a director gerent de l'Hospital La Paz de Madrid. Rajoy va contractar a més a Teresa Alvarez Cascos, filla d'un cosí del llavors vicepresident del Govern i adscrita al departament de Comunicació Social del ministeri. I a Ana Michavila Núñez, assessora i germana de qui va ser ministre i avui advocat i milionari, José María Michavila, al qual l'honrada funcionària de Boadilla, Ana Garrido, perseguida per denunciar la "trama Gürtel", relaciona amb els capos d'aquesta màfia .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS