dilluns, 19 d’octubre del 2015

MARCA ESPANYA, (MADE IN SPAIN). El Govern indulta avui 11 indults, el propietari d'una botiga que va passar al banc cobraments amb targeta falsos per valor de 300.000 euros, a una dona que va enviar a la seva advocada els emails del seu marit en un procés de divorci.






























El BOE recull avui 11 indults, entre els quals es troba el concedit a Antonio Anil Chaturani, que va ser condemnat el 2013 per falsedat mercantil i estafa a quatre anys de presó. Gràcies a la mesura de gràcia, la pena es redueix a dos anys i, si el jutge ho permet, podrà evitar la presó.

Segons la sentència, el condemnat, propietari d'una botiga de fotografia en un centre comercial de Puerto Rico (Las Palmas) va realitzar operacions fictícies amb el seu TPV (terminal de punt de venda, la màquina amb la que paguem amb targeta en els comerços) per valor de 300.000 euros. En diferents operacions, va utilitzar números de targeta d'estrangers i va realitzar càrrecs a la seva pròpia botiga sense que hi hagi hagut cap compra.

Els estafats van denunciar i el Banc Santander Central Hispano, entitat responsable del TPV en aquells dies, els va tornar els diners i va denunciar a Antonio. El jutge considera provada l'estafa ja que l'acusat no va mostrar la relació de béns adquirits en l'inventari i perquè la grafia de les signatures dels comprovants era similar en operacions amb diferents targeta de crèdit i, de vegades, diferent quan es tractava del mateix titular.

Així, tot i que van rebaixar la condemna per dilacions indegudes, la sentència va condemnar a quatre anys de presó ia tornar al Banc Santander 377.693,24 euros, és a dir, els 300.000 estafats més un extra pels danys causats. Ara, gràcies a la mesura de gràcia, si paga aquesta quantitat i el jutge així ho considera, evitarà anar a la presó.

Va interceptar les comunicacions del seu exmarit amb els seus advocats
Va utilitzar el contingut d'un dels correus en el judici
Després de la sentència, va aparèixer a la televisió per denunciar el seu cas
El BOE recull avui 11 indults, entre ells el concedit a una dona condemnada per un delicte continuat de revelació de secrets. La mesura de gràcia rebaixa la seva pena de 2 anys i 6 mesos de presó a dos anys amb el que, si l'execució ho permet, evitaria anar a la presó.

La dona, Maria Arenas Ramires, va ser condemnada el 2013 a Madrid per accedir -de forma continuada, com marca el tipus de delicte- als correus electrònics de la seva exparella amb els seus advocats en un procés de divorci. En 2013, poc després que es dictés sentència, va acudir al programa Espejo Público a denunciar el cas i va al·legar que tot es devia a un error dels seus advocats en les negociacions i, tant els contertulians com ella mateixa i el seu advocat, van argumentar que la pena era massa alta.

Després d'aquesta aparició, va llançar una campanya a Change per evitar la seva entrada a la presó, al·legant que és mare d'una menor d'edat. La petició, en què va recollir 304 signatures, està ara tancada.

A més de intentar-ho per aquestes dues vies, la dona va recórrer la sentència davant l'Audiència Provincial de Madrid, que va desestimar la seva petició. En la sentència, el tribunal considera que la pena imposada s'ajusta al delicte comès i que no existeixen "circumstàncies modificatives" que permetin rebaixar-la.

Segons aquest text, tots dos estaven en procés de divorci i el Jutjat contra la Violència de la Dona de Madrid, davant d'una denúncia de maltractaments que va ser desestimada finalment per manca de proves, va donar la potestat de la filla menor de tots dos a la dona i li va concedir una ordre d'allunyament. És precisament quan l'exmarit es va absentar del domicili per aquesta ordre quan Maria va interceptar dos correus electrònics i se'ls va reenviar al seu advocada matrimonialista. Tots dos eren comunicacions entre el seu exmarit i els seus advocats. Un d'ells no tenia res a veure amb aquest procés, però en l'altre l'advocada que portava el divorci li advertia que no podia "sortir" amb la nena sense el permís de la mare. Aquest últim va ser el que es va usar en el judici de divorci com a possible prova que pretenia escapar amb la menor.

La sentència considera, a més, que es tracta d'un delicte continuat ja que aquests correus es van interceptar el mateix dia però es van enviar a l'advocada en dies diferents. La dona va reconèixer els fets davant del jutge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS