dimecres, 2 de setembre del 2015

Un magistrat obliga a una parella a casar-se en castellà, un agent va cridar “catet” a un alcalde per utilitzar la llengua cooficial, se li va negar l'assistència sanitària a una malalta La Fiscalia General de l'Estat acaba de reconèixer casos de “discriminació al català” per part de l'administració central. Significa que les centenars de denúncies davant l'organisme estatal presentades per la Plataforma per la Llengua, un gran % han donat la raó a l'associació catalanista.



























La Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal Martínez- Pereda, ha reconegut dotze casos de discriminació linguistica per part de les administracions publiques. Tenen com a protagonistes a jutges, guàrdies civils, metges, professors, funcionaris d'Hisenda...

40 denúncies greus per atacar al català .
Un informe recent, elaborat per la Plataforma per la Llengua, denunciava “40 casos greus de discriminació linguistica a ciutadans” per expressar-se en català entre els anys 2007 i 2012.

El dossier posa de manifest determinats episodis en els quals els ciutadans dels territoris de parla catalana han estat discriminats per les administracions públiques per utilitzar la llengua cooficial. Aquests són alguns dels exemples més cridaners:

– Un jutjat del Registre Civil de Badalona obliga a celebrar el matrimoni d'una parella en castellà, tenint coneixements acreditats de català.

– L'alcalde d'un municipi de la Marina Alta, multat i qualificat de “catet” per dos guàrdies civils per parlar en català.

– Una dona d'origen peruà, que tramitava el document d'identitat del seu fill, detinguda per parlar en català pel mòbil en una comissària.

– El Tribunal Suprem desestima el recurs d'una sentència dictada a Barcelona per estar redactada en català.

– Un funcionari de l'Estació del Nord de València nega l'atenció a un usuari discapacitat perquè l'acompanyant es va dirigir en català.

– Negar l'assistència sanitària a una malalta per utilitzar el català

– Hisenda s'oposa a tramitar la pensió d'una vídua al·legant que havia presentat el certificat de defunció en català.

– Un professor de la Universitat Jaume I de Castelló dedica les hores docents a demostrar la inutilitat del valencià i flama “perroflauta” a un alumne que es va queixar del mètode pedagògic.

Ha reconegut 12 episodis de discriminació
Ara, segons ha comprovat El Confidencial Digital, la Fiscalia General de l'Estat reconeix que en 7 dels 40 episodis existeix una “clara vulneració” dels drets linguisticos.

Mentre, en altres cinc s'observa un tractament “amenaçador, intimidatario o vexatori”, que podria, fins i tot, implicar infraccions penals.

Informació remesa a les fiscalies provincials
En aquests últims casos, la plataforma catalanista ja ha remès la documentació a les fiscalias provincials perquè iniciïn les accions pertinents.

La Plataforma per la Llengua continua a més recopilant casos d'agressions per motius linguisticos, sobretot en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat. Asseguren que, al llarg de 2013, s'han recollit ja, com a mínim, una vintena de nous episodis que no han estat encara valorats per la Fiscalia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS