dijous, 3 de setembre del 2015

La connexió per tren entre Espanya i França fracassa per falta de demanda i l'arrossega a la fallida. La infraestructura va suposar una inversió de 1.000 milions d'euros, dels quals les empreses privades van pagar només el 40%, mentre que el 60% restant es va carregar directament a les arques públiques i Florentino Pérez Rodríguez President d'ACS podrà reclamar el pagament de gairebé 300 milions a l'Govierno dels Espanyols com a compensació, i gual que va passar amb el magatzem de gas Castor,









Florentino Pérez Rodríguez President d'ACS podrà reclamar el pagament de gairebé 300 milions a Espanya com a compensació per la caiguda de TP Ferro. Aquesta decisió suposa que serà el magistrat el que hagi de dictaminar si Espanya i França hauran de pagar una compensació a les dues constructores, ja que igual que va passar amb el magatzem de gas Castor, el contracte de la concessió inclou una clàusula equivalent a la Responsabilitat Patrimonial l'Estat és a dir tots els Espanyols, que podria obligar a tots dos governs a desemborsar fins a 420 milions.

TP Ferro es trobava en preconcurs des del passat 19 de març i el termini per arribar a un acord amb la banca i els fons creditors va finalitzar el passat 19 de juliol. En no haver arribat a un acord ni amb els creditors, que es divideixen pràcticament al 50% entre fons d'inversió internacionals (Avenue,

BlueMountain, Neuberger Beman) i entitats financeres (ING, BBVA, Bankia, Caixabank o Novo Banc).

Espanya i França negocien diverses alternatives. D'una banda, estudien la creació d'una societat economico financera de capital públic que es faria càrrec de la gestió de l'AVE entre els dos països.
L'altra opció és que Adif assumeixi la concessió en les línies del territori espanyol i que la RFF, el gestor ferroviari gal, faci el mateix a França. En aquest cas, hi ha "complicacions derivades dels protocols de seguretat".

Ambdues solucions, obliguen els Estats a enfrontar un deute milionari que repercutiria en el dèficit públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS