dimecres, 30 de setembre del 2015

ESPANYA ENS ESTIMA. El Govern elimina una retallada impost per Felipe González fa 25 anys per complaure als militars i prepara un regal electoral: UNA PUJADA GENERAL DE SOU ALS MILITARS.







El Govern de Mariano Rajoy té al forn altra mesura electoralista amb la qual espera complaure a un cos al qual el PP no té particularment content per les seves mesures de retallada de personal, condicions laborals i la gestió de l'auge sobiranista català: els membres de les Forces Armades.

L'Executiu conservador prepara un projecte de Reial decret per pujar el salari dels militars de carrera en la reserva. Aquesta mesura es duria a terme mitjançant l'eliminació de la retallada en el complement de disponibilitat de la seva prestació, tal com publica El Confidencial Digital i ha pogut confirmar aquest medi mitjançant fonts militars. Dit retallada, establert actualment el 80%, tornaria a ser del 100%.

Va ser Felipe González qui va dur a terme aquesta reducció en la seva tercera legislatura com a president del Govern, fa 25 anys. Sobre el paper, aquesta pujada aniria ascendint gradualment des dels 80 euros mensuals més que percebria un soldat (que se sumarien als 333 actuals) als al voltant de 500 euros d'un general (que ja cobren 2.229 corresponents al 80% del complement) .

No obstant això, atès que el sistema tradicional de promoció de l'Exèrcit espanyol -ja modificat- que concedia molts punts per la veterania i el simple fet d'acumular anys vestint l'uniforme, els casos de soldats rasos que passaran a la reserva han estat residuals: " El més normal és passar a la reserva amb el grau de tinent en el cas dels suboficials, que són ascendits directament a aquest rang en passar a la reserva, i amb el grau de coronel o tinent-coronel en el cas dels oficials " , expliquen fonts militars.

El nombre de militars que es troben actualment a la reserva -a la qual s'accedeix a partir dels 58 anys o quan s'acumula un determinat nombre d'anys de servei, romanent en ella fins als 65- no és públic. No obstant això, una estimació de les fonts militars consultades per aquest mitjà a partir del nombre de promocions de les acadèmies castrenses, llança un nombre d'uns 15.000. Els tres Exèrcits sumen uns 120.000 militars en actiu.

Jorge Bravo, president de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), ha destacat en una conversa amb aquest mitjà que el Govern ha decidit emprendre aquesta pujada salarials als militars de carrera a la reserva "poc abans de les eleccions", però sense voler entrar en un dels problemes principals del personal castrense: els llimbs dels militars temporals. Aquests, si aconsegueixen accedir als contractes de llarga durada, només poden romandre en actiu fins als 45 anys.

Passada aquesta edat, passen a la "reserva d'alta disponibilitat", en la qual reben una prestació d'uns 600 euros. Trobar una solució a aquesta situació, en la qual actualment es troben uns quants centenars de dones i homes, però que Bravo denuncia que "passaran a ser milers, i després desenes de milers" després de l'última reforma de la cursa castrense, hauria de ser una de les prioritats de l'Executiu, exposa el president de la principal associació de militars espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS