divendres, 28 d’agost del 2015

Què pot aportar una Catalunya independent al món? . Per què i per a què es vol la independència de Catalunya? . " I si no arriba la independència? .







Vull la independència per una qüestió de dignitat. L'evolució històrica ha fet que aquest sigui segurament un dels millors moments per a fer allò per què han lluitat moltes generacions de compatriotes. Per una altra banda, parlem també d'un dret democràtic bàsic. Qualsevol comunitat del planeta té el dret de constituir-se en una realitat administrativa diferent, o senzillament de reconèixer-se a ella mateixa com una comunitat diferenciada. Això que és tan bàsic i que s'entén perfectament en els països occidentals, és menystingut constantment per part de l'estat espanyol. I, després d'haver-nos reconegut oficialment com una comunitat diferenciada, per a què? Doncs per a organitzar-nos de la manera que creguem oportú, millorant com a societat i aportant la nostra visió al concert de les nacions lliures del món.

—Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—Ja fa temps que l'estudi de les relacions internacionals sap que la 'importància' dels països no es mesura per la grandària demogràfica o física. Països com Suïssa, Holanda o Suècia són gegants en àmbits diversos. Crec que Catalunya, ultra el seu secular esperit de cooperació, pot aportar també coneixement en recerca. En el camp de les ciències socials, la nostra experiència positiva com a societat multicultural --que no ve d'ara, sinó que es remunta a uns quants segles enrere-- pot ser també una gran aportació.

__"Si no arriba la independència? 

 "És evident que serà un gran trasbals, però també és evident que si es fa és perquè hi ha una gran majoria que ho vol. El que volem ara és que aquesta gran majoria s'expressi".Es té clar que Catalunya esdevindrà independent i es lament l'actitud del govern espanyol de bloqueig de la consulta. "El que em sap greu és que el marc en què s'inscriu tot això per part dels que no volen la consulta sigui del segle XIX, i no del segle XXI". Sigui com sigui, es té clar que "el 27S anirem a votar, sense cap mena de dubte". I cumpáru  l'actitud dels polítics espanyols amb la del govern rus pocs anys abans del desmembrament de l'antiga Unió Soviètica.

I si no s'hi arriba?,  la independència. "No tinc contemplat aquest escenari, jo crec que s'hi arribarà", amb forsa exit .

'La dignitat de Catalunya només té un nom: la independència'. Per aiso , el 27S serà una data transcendent. 'Hi ha molta gent que pensa que aquestas eleccions plevissitaries no ténant cap mena de validesa jurídica, i que com que no és vinculant no és important, però s'equivoquen. La seva validesa sa la dona al popla i no és simbòlica,i té la validesa afectiva que és infinita' . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS