dijous, 16 de juliol del 2015

Després el recurs del Govern que, el TC suspensió a l'abril. El Constitucional aixeca la suspensió a les delegacions de Catalunya a l'exterior.







Avui un acte del Tribunal Constitucional (TC), datat el passat dia 7, al que aixeca, de forma parcial, la suspensió que va imposar a l'abril a diversos articles de la Llei d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea de Catalunya, recorreguda pel Govern. Així, suprimeix el veto temporal als punts relatius a les delegacions de la comunitat autònoma a l'exterior.

Això sí, manté suspesos aquells punts relatius a diplomàcia pública, cultural, econòmica i esportiva de Catalunya (part final de l'article 2 i articles 34 a 38); i en els quals es denomina a Catalunya un "actor internacional" (1.1.by 4a).

En cas de recurs per part del Govern d'una norma autonòmica, el TC suspèn automàticament la mateixa. Això és el que va passar a l'abril. Ara, mesos després, havia de pronunciar-se a un primer nivell d'anàlisi i valorar sobre quins punts manté la suspensió, a l'espera de la sentència definitiva, i sobre quins no. D'aquesta manera, ja no estan suspesos els articles relatius a la creació de delegacions de Catalunya a l'exterior -entre elles, una davant la UE- i oficines sectorials (2 de la a) a la h) i articles 29 a 33).

A més, el TC ha aixecat el veto a punts de la norma en els que s'inclou en l'acció exterior la participació davant els organismes de la UE, això sí, "de conformitat amb la normativa vigent"; aquells que fomenten la promoció de la comunitat autònoma a l'exterior (4.b) i els que desenvolupen les funcions de les institucions catalanes en l'acció exterior (articles 5 a 9) i els principis que han de regir tant aquesta com les relacions amb altres governs (article 26).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS