dijous, 18 de juny del 2015

Procés Constituent i ICV sospira per una coalició d'esquerres per a les eleccions del 27S. Hererra pretén traslladar a les eleccions autonòmiques un acord similar al que ha tancat per a les municipals a Barcelona, ​​on ha pactat amb el guanyem d'Ada Colau, Podem i Procés Constituent.

























El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, té molt clara la seva estratègia de buscar a tota costa una aliança amb l'esquerra alternativa a Catalunya. Si ja ha tancat un pacte per a les municipals de Barcelona amb Colau, Podem i Procés Constituent, ara crida a aconseguir un acord similar per a les pròximes eleccions autonòmiques, anunciades per al 27 de setembre.
"Podem a Catalunya per si mateix no és alternativa, i ICV per si mateixa tampoc", ha opinat el coordinador nacional d'ICV, entrevistat aquest divendres a TV3, responent a la pregunta de si es planteja acudir a les autonòmiques en coalició amb el partit de Pablo Iglesias. Herrera ha afegit una crida a unir forces per al 27S.
No és la primera vegada que Herrera es mostra públicament disposat a tancar un pacte preelectoral amb Podem. Al novembre, i també a TV3, el dirigent ecosocialista es mostrava entusiasmat davant la possibilitat d'una aliança amb guanyem, Podem i Procés Constituent, com la que posteriorment es va assolir a Barcelona. I, referint-se en particular a Podem, també va ser molt expressiu.
"Seríem capaços de definir un tercer espai amb Podem? Tant de bo", va afirmar Herrera. A la pregunta de si contemplava una aliança amb Podem, va respondre: "Espero que sí. Ho intentarem, ens deixarem el que faci falta per intentar-ho".
L'aposta d'Herrera per confluir amb Podem i altres formacions de l'esquerra alternativa s'ha fet clara en un moment en què les enquestes dibuixaven un escenari no gaire falaguer per als ecosocialistes: un espectacular augment dels de Pablo Iglesias, també a Catalunya, atraient vot de totes les formacions, i molt especialment dels socialistes, mentre ICV-EUiA -igual que els seus aliats d'IU a la resta d'Espanya- s'estanca o fins i tot retrocedeix, sense beneficiar-se del mal moment socialista.
Una aposta de doble tall
Per aconseguir aquesta aliança, ICV-EUiA no està reparant en despeses -literalment-. A Barcelona, ​​aportarà a tres formacions extraparlamentàries i creades molt recentment la seva estructura ja assentada, incloent espai en informatius i tertúlies i diners per a la campanya. Una cosa que podria repetir-se en cas d'un eventual pacte per a les autonòmiques.
Aquesta estratègia presenta per als ecosocialistes tant riscos com oportunitats. D'una banda, corren el perill de veure diluïts en una aliança en la qual un Podem a l'alça a tot Espanya podria fer-se amb la posició preeminent. Però també podria succeir tot el contrari: que ICV-EUiA, amb tradició i implantació a Catalunya, sigui qui es faci amb el 'comandament' efectiu d'aquest 'front' d'esquerres a la Comunitat.
Qui roman al marge dels cants de sirena d'Herrera és la CUP, que fins i tot es va apartar de les converses amb guanyem Barcelona davant la perspectiva que participessin en la iniciativa dels ecosocialistes. Preguntat pel rebuig de la CUP, Herrera ha exclamat: "No tindran perpètuament aquesta actitud".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS