dimarts, 2 de juny del 2015

Ciutadans i les elits unionistes (desesperades) . Les elits unionistes que s'apleguen a la plataforma Puente Aéreo han dinat amb Mariano Rajoy. Un mer tràmit . Qui paga, mana, pensen els de 'Puente Aéreo'. Obliden que aquest procés va de baix a dalt i ells hi pinten ben poc" L'empresariat antic --el que es resisteix als canvis-- ja no confia només en el PP per aturar el procés cap a la independència.







Mentre menjaven espàrrecs i rap, el presents van parlar de Grècia, de Regne Unit, de Rato... i algun dels presents, com el president de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, es va interessar pel debat sobiranista. Rajoy va tirar de manual i la seva gran oferta va ser temps, calma i un nou model de finançament autonòmic. Vaja, una oferta molt engrescadora per als milions de catalans que al 24 de maig votaran alcaldes i regidors compromesos amb la República Catalana.

A aquestes elits --res a veure amb les de veritat, les que mouen el país-- això ja els sembla bé. Busquen àncores on aferrar-se per poder argumentar els seus precs al president Mas perquè abandoni el camí que ha pres i torni a la vella història del peix al cove, d'intentar canviar Espanya.

El gran objectiu del Puente Aéreo és arribar, com sigui, a les eleccions espanyoles del novembre i creuar els dits perquè Rajoy o Pedro Sánchez --els serveixen els dos- no tinguin majoria absoluta i es vegin obligats a gesticular per fer veure que canvia alguna cosa.

Necessiten temps, uns mesos, i d'aquí la seva fal·lera --començant per Duran i Lleida-- perquè no hi hagi plebiscitàries al setembre. El seu objectiu és que Ciutadans tingui la clau de la governabilitat a Espanya: confien que Albert Rivera escolti els interessos de l'Íbex 35, contraris al clam democràtic dels catalans. Qui paga, mana, pensen els de Puente Aéreo.

Obliden, com sempre, que aquest procés va de baix a dalt i ells hi pinten ben poc. I, sinó, que prenguin nota dels resultats de les municipals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS