dijous, 14 de maig del 2015

LES CLAVEGUERES DE L'ESTAT ESPANYOL .Els Mossos denuncien que la Policia Nacional va alertar a una cèl·lula gihadista que era investigada. Va ser desarticulada el 8 d'abril amb la detenció dels seus 11 integrants. Cinc d'ells eren espanyols, dels quals quatre eren conversos a l'islam i el cinquè, de la ultradreta. Els Mossos asseguren que la policia va alertar els integrants del "seguiment res invasiu" al qual eren sotmesos. Diversos agents van ser imputats però el jutge Pedraz va acabar arxivant la causa.







Els Mossos d'Esquadra han denunciat davant el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz que la Policia Nacional presumptament va alertar els integrants de la cèl·lula gihadista, desarticulada a l'abril, que estaven sent investigats. És la primera denúncia entre cossos policials relacionada amb la lluita antiterrorista i suposa un capítol més en les desavinences entre Mossos i CNP.
"Portàvem a terme un seguiment gens invasiu de la cèl·lula però sabien que els investigàvem. Sabem que va ser la Policia Nacional", ha confirmat a 20minutos.es un portaveu dels Mossos, tot i que ha declinat oferir més detalls. Arran de l'suposada xivatada, la cèl·lula va parar la seva activitat durant un temps i després la va reprendre. Així ho van recollir en les seves diligències i el van posar en coneixement tant de la fiscalia de l'Audiència de Barcelona com del jutge instructor. Pedraz va arribar a imputar a diversos agents de la Policia però finalment va arxivar la causa, segons informa Catalunya Ràdio.

 
L'operació Caront es va saldar amb onze detencions i 16 registres, principalment a Sabadell, però també a Terrassa i Sant Quirze del Vallès (Barcelona), a la capital catalana ia Valls (Tarragona). La cèl·lula no només es dedicava a captar i radicalitzar joves i enviar alguns d'ells a Síria i l'Iraq, sinó que també tenia la "voluntat contrastada" d'atemptar a Catalunya i no es tractava d '"amenaça genèrica", segons ha informat el conseller d'Interior , Ramon Espadaler. A més, cinc dels onze detinguts eren espanyols, dels quals quatre s'havien convertit a l'Islam -igual que un altre dels detinguts, de nacionalitat paraguaya-. El cinquè espanyol, qui presumptament els facilitava les armes, està vinculat a la ultradreta. Tant ell com el líder de la cèl·lula, un convers espanyol, volien atemptar contra una llibreria jueva de Barcelona.
Falta de col·laboració Arran d'aquesta operació, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha denunciat que la policia no comparteix amb el cos policial català la "informació" que envien els serveis d'intel·ligència estrangers i que afecta la seguretat de Catalunya . "L'Estat fa una lectura que tot el que fa olor a internacional és de la seva competència", es va queixar i va afegir que aquesta decisió "dificulta" la feina operatiu dels Mossos no només en la lluita antiyihadista sinó també en altres àmbits, com el crim organitzat o el blanqueig de capitals. El comissari ha afegit que la Policia s'empara en una llei "de l'any 86", anys previs al desplegament de competències actual. Per això reclama "reformes legislatives", així com la Junta de Seguretat -que no es convoca des 2009- entre els governs català i espanyol per millorar el funcionament dels Mossos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS