dijous, 7 de maig del 2015

"Espanya és el país del frau: a més dels polítics corruptes, els ciutadans comentem fraus per € 140.000M cada any (laboral + fiscal)" em pregunto si efectivament Espanya és un país corrupte a tots els nivells. Per què ?, qui és el responsable ?, els polítics o els ciutadans ?.







Transparència Internacional és una organització no governamental amb seu a Berlín que publica cada any un índex de percepció de la corrupció, Corruption Perceptions Index. Aquest indicador qualifica els països del món en una escala que va des del "10" per a un país percebut com "transparent" fins al "0" per a un vist com "totalment corrupte". L'any 2012 s'han estudiat i classificat 172 països, col·locant a Espanya en el lloc 30, lluny dels primers llocs de Dinamarca, Finlàndia i Nova Zelanda, i fins i tot per sota de països com Xile, Xipre o el país africà Botswana.
Com funciona la corrupció en els països del Tercer MónVaig créixer en un país on el suborn, l'abús de poder, estan a l'ordre del dia, i no estava mal vist. La corrupció estava ben dirigida per Mubark, un dictador amb un sistema de manual per aplicar la dictadura perfecta.


 El sou del funcionari mig només arriba per als primers dies del mes, el que força a ser corrupte per sobreviure i arribar a final de mes. Així, l'Estat es neteja les mans i tira la culpa de la corrupció als seus ciutadans, a més d'estalviar diners en pagar uns sous injustos pressupostats any rere any i desviant aquests diners cap a comptes personals en els bancs suïssos. Però aquesta jugada va tenir la seva fi quan va esclatar la Revolució a 2011 i va acabar amb el mestre de la corrupció entre reixes, acompanyat de la seva família i col·laboradors.
Aquest és l'exemple d'un dels països més corruptes a la llista de Transparència Internacional: la corrupció, arrelada a la societat, és dirigida per un dictador i utilitzada com a arma per seguir en el poder, però ja està acabant per a molts.
Espanya és un país amb molta gent treballadora i honesta, que està entre els països més desenvolupats del món perquè hi ha gent vàlida que s'esforça cada dia per tirar-lo endavant; un país que no està governat per un dictador, però que està malalt a causa de la xacra dels tirans de la corrupció. Per què?
L'origen de la corrupció a Espanya


Distingeixo tres tipus de ciutadans.


Ciutadà 1r: és una persona amb valors, per al qual honradesa i honestedat són paraules que motiven les accions diàries de l'ésser humà, que no admetrà la corrupció és la seva vida diària.Ciutadà 2n: és gent amb valors, però veuen gairebé diàriament titulars de casos de corrupció de la classe política i se senten enganyats, estafats, i potser per venjança feia aquesta classe política, cometen accions fraudulentes ells mateixos, ja que tenen la perfecta excusa per justificar-les.


Ciutadà 3r seu problema ve de l'educació des de casa. Els nens tenen com a principals models a seguir el pare i la mare i aquí està l'arrel del problema, ja que per a la majoria de les persones adultes tot el que s'ha aconseguit fàcil, ràpid o gratis (no importa com, amb trampes o engany fins i tot), és motiu d'alegria i no de vergonya: 

com més aconsegueixes d'aquesta manera, més llest ets, fins arribar a presumir de ser el millor trampós.

 No anem a buscar exemples en la política o en el sector empresarial. Els trobem tots els caps de setmana en els camps de futbol, ​​on és habitual que un jugador faci trampa i li xiulin una falta sense conseqüències per part de l'afició, dels responsables d'aquest esport, ni dels mitjans de comunicació. Tot el contrari: es converteix en l'ídol de les seves seguidors si aconsegueix el seu objectiu, oblidant la resta, cosa que no passa en els camps de futbol d'altres països com Anglaterra o Alemanya. Això passa també en els partits polítics, entre els empresaris, sindicats i treballadors: cada un enganya al seu camp i tots s'enganyen a si mateixos mentre roben al seu propi país.

L'empresari fa trampes per pagar menys, el treballador intenta treballar el menys possible, l'estudiant fa trampes per copiar, el sindicalista utilitza el crèdit horari per a assumptes personals. A Espanya estem envoltats de corruptes a tots els nivells. Molts pensen que són víctimes de la corrupció política, però ells són igual de corruptes.


Tots podem ser Ciutadà 1r si tenim la força i la voluntat per ser-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS