divendres, 17 d’abril del 2015

TVE ha donat ordre als seus periodistes a Brussel·les que no cobreixin les reunions que una delegació del Consell d'Informatius ha mantingut amb grups de l'Eurocambra per denunciar la situació de la cadena pública en els últims mesos. L'òrgan que representa els periodistes de la cadena lliura un informe a l'Eurocambra sobre la redacció paral·lela favorable al Govern.







TVE censura la informació sobre les denúncies del Consell d'Informatius a Brussel·les.

TVE ha donat ordre als seus periodistes a Brussel·les que no cobreixin les reunions que una delegació del Consell d'Informatius ha mantingut amb grups de l'Eurocambra per denunciar la situació de la cadena pública en els últims mesos. Almenys és el que ha assegurat el vicepresident del Consell, Xavier Fortes, en declaracions a 'Al Rojo Vivo' de laSexta.

Fortes assegura que el Consell havia comunicat a la cadena el viatge a Brussel·les i havia sol·licitat que es cobrís l'acte, però "s'ha censurat", assegura.

El número dos de l'òrgan que representa els periodistes de la cadena ha explicat que han lliurat un petit informe als eurodiputats -amb excepció del PP que s'ha negat a reunir-se amb ells- i al Comitè de Llibertats Públiques de la Unió Europea en el qual denuncien, amb "clars exemples", la deriva de les informacions a favor del Govern.

Així mateix, el document denuncia l'existència d'una redacció paral·lela amb la incorporació a la redacció de persones que no són de TVE i que procedeixen de mitjans privats "amb un biaix progovernamental".

Fortes també ha explicat que en l'informe es denuncia com s'està arraconant professionals de demostrat prestigi i independència a seccions menys importants per col·locar en el seu lloc a persones afins a la ideologia del Govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS