divendres, 3 d’abril del 2015

SI NO TENIM LA INDEPENDÈNCIA PER PODER CONSTRUIR EL CORREDOR MEDITERRANI, ESTEM A LA RRUINA, EL FRACÀS SOCIAL I LA POBRESA APSOLUTA .El avís que des de fa temps llancen diferents agents econòmics del territori de la limitació que suposa per a les nostres comarques no disposar de connexió ferroviària per a mercaderies amb ample europeu s'ha complert. El Port, descartat per Daimler per no disposar d'ample europeu.








Segons ha pogut saber el Diari, un operador del Port de Tarragona, la companyia Bergé Marítima, un dels més distribuïdors privats d'automòbils de la Península Ibèrica, amb més de vint marques representades, acaba de veure esfumar-una oportunitat de negoci per aquesta manca .

Es tracta d'un contracte amb el grup automobilístic alemany Daimler, fabricant entre d'altres de les marques Mercedes-Benz i Smart, que buscava un port a la Mediterrània des del qual distribuir més de 200.000 vehicles anuals amb destinació a Orient Mitjà. La multinacional ha valorat positivament les infraestructures portuàries de Tarragona per a aquest tipus de trànsit, en concret, les seves esplanades, molls de càrrega, calats i serveis. Però aquests elements no han estat suficients per compensar la manca de connexió ferroviària amb ample europeu. Una condició indispensable per a ells ja que la seva intenció és transportar els vehicles de les seves fàbriques alemanyes en tren i després portar-los en vaixell fins a Orient Mitjà.

Finalment els ports seleccionats per a aquest contracte amb Daimler han estat Savona (Itàlia)? I Koper (Eslovènia).

El tema ha estat tractat fins i tot en l'últim consell d'administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona, celebrat el passat dimecres. Preguntat sobre això, el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha qualificat la notícia de «decebedor» per la pèrdua d'oportunitats i d'activitat que representa no només per a l'empresa i per al Port sinó també per al territori. 

«Oportunitats com aquestes no sorgeixen cada dia. No podem seguir perdent més », afirma. El Port de Tarragona lamenta la manca de definició i concreció que encara avui té el projecte del tercer carril. «Confiem que a curt termini el Ministeri de Foment fixi un calendari realista i comencin les obres», afegeix Andreu que assegura que el Port seguirà pressionant perquè el tercer carril sigui una realitat com més aviat millor.

1 comentari:

  1. ...no es de extrañar, la clase lobezna esteparia quiere poner su bota en la nuca de la sociedad catalana, lo mismo en el pais euskarreleria...

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS