dimarts, 7 d’abril del 2015

El Govern indulta per Setmana Santa a un funcionari que va facilitar milers de dades personals a policies i mútues laborals.







L'empleat públic va ser condemnat per revelació de secrets
Va consultar la base de dades gairebé en 9.000 ocasions
Aquest any, les confraries han aconseguit 11 mesures de gràcia per condemnats, enfront de les 21 concedides l'any passat
El BOE d'avui recull dels 11 indults aprovats el passat divendres pel Consell de Ministres amb ocasió de la Setmana Santa. Sis d'ells han anat a parar a condemnats per delictes contra la salut pública, dues per robatori amb violència, un per atemptat a l'autoritat, un altre per tràfic de drogues i un altre per revelació de secrets.

Aquest últim, el perdó va ser sol·licitat per la Confraria Penitencial de La nostra Senyora de la Pietat de Valladolid, va ser sentenciat el passat mes de juny per facilitar milers de dades personals dels arxius de la Seguretat Social, on treballava com a funcionari, a agents de la Guàrdia Civil i Policia Nacional i al cap de seguretat d'El Corte Inglés, "amb els quals tenia relació personal", així com a mútues laborals.

Segons narra la sentència, Francisco José García Padilla era Cap de Negociat d'Inscripció d'Empresa, Afiliació, Altes i Baixes i Variacions de Dades dels treballadors a la seu de l'organisme públic a Valladolid. En un primer moment, l'Audiència Provincial de Valladolid va absoldre del delicte de revelació de secrets, ja que va considerar que tenia autorització per accedir a la base de dades perquè formava part del seu treball. I que, en tot cas, podria haver estat acusat d'un delicte diferent: ús indegut d'informació pública.

Però el Tribunal Suprem, després d'acceptar el recurs de cassació del Ministeri Fiscal i la Tresoreria General de la Seguretat Social, considera que "estava justificat l'accés que exigia la seva actuació com a funcionari, però no altres, ni en aquestes bases, i encara menys en altres com aquelles de les que extreure les dades que va transmetre a tercers ". A més, argumenta, "no estava autoritzat per consultar les 8936 vegades que ho va fer, les dades de treballadors, empreses, vida laboral, prestacions i certificats de situació de cotització, que posteriorment va transmetre". Ho va fer entre agost de 2008 i principis de juliol de 2009.

Així, encara que aclareix que no s'ha pogut acreditar que el lliurament d'aquests milers de dades es realitzarà a canvi de diners, el Tribunal Suprem el va condemnar a tres anys i sis mesos de presó, multa i inhabilitació per càrrec durant sis anys, amb el que perd la seva plaça com a funcionari. A més, la sentència no va aplicar agreujants ni atenuants a la pena.

La mateixa confraria que va aconseguir el perdó per al director de banc fa un any

Gràcies a l'indult concedit el divendres, la seva condemna passa a ser de dos anys pel que, si el tribunal responsable així ho considera, podrà evitar l'ingrés a la presó. La Confraria de Nostra Senyora de la Pietat de Valladolid és la mateixa que, fa un any, va sol·licitar i va aconseguir el perdó per a un director d'oficina bancària que va robar 30.000 euros a un client.

Entre els indults sol·licitats per la Confraria aquest any també hi ha el d'Àngels Martínez, una dona condemnada a vuit anys de presó el 2010 a Veneçuela. Els agents de l'autoritat de l'Aeroport Simón Bolívar van trobar més de 12 quilos de cocaïna líquida en les seves maletes, encara que ella va al·legar que l'havien enganyat.

L'any passat, el Govern va concedir 21 mesures de gràcia a petició de les diferents confraries del país, una més de les tradicions religioses d'aquestes dates. Tot i que el Govern argumenta que els reus indultats amb motiu de la Setmana Santa compleixen els mateixos requisits de qualsevol indultat ordinari, un dels 11 concedits enguany recorda que la mesura de gràcia a la Confraria Nostre Pare Jesús el Rico, de Màlaga, es concedeix "en virtut d'exposició elevada en compliment del privilegi atorgat pel rei Carles III" a aquesta entitat.

Bon dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS