dilluns, 23 de març del 2015

Si es xiula l'himne i al Rei a la final de Copa ... Cospedal, partidària d'desallotjar l'estadi; no opstante el PP creu haver trobat una dràstica solució.






La presidenta de Castella-la Manxa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que en el cas de que a la final de la Copa del Rei de futbol sigui xiulat l'himne nacional per les aficions del Barcelona i l'Athletic de Bilbao, ella seria partidària de desallotjar l'estadi a les persones que xiulin.

Així ho ha posat de manifest durant un esmorzar informatiu organitzat per La Tribuna des del Parador de Conca, on ha dit que "si un no vol anar a veure la Copa del Rei, que no vagi".

"I si un equip no està conforme, doncs que no jugui", ha emfatitzat María Dolores de Cospedal.

El passat 13 de març, aquest mitjà informava que és legalment impossible suspendre la final que disputaran Barcelona i Athletic. Encara no s'ha assignat estadi per a la cita però els minuts previs, com va passar en els anys 2009 i 2012. La situació està tornant a donar lloc a la controvèrsia, i fins i tot la secretària general del PP hagi realitzat aquestes declaracions.

Davant aquesta premissa, Esperanza Aguirre, candidata a l'alcaldia de Madrid i Javier Tebas, president de la LFP, van advocar per una possible la suspensió del partit en el cas que es torni a escridassar l'himne.

Així, segons han confirmat fonts de la Federació Espanyola de Futbol a aquest diari, "és impossible suspendre la final de la Copa del Rei perquè no hi ha una llei que obligui a acabar amb el partit si hi ha una xiulada a l'himne". "En base a què? No hi ha una llei que digui que si es xiula l'himne espanyol se suspengui el partit. És parlar per parlar. El que han de fer és promulgar aquesta llei perquè es pugui aplicar en cas que es xiuli l'himne ", aclareixen des de la RFEF a aquest mitjà.

Eduardo Sanz, advocat especialitzat en dret esportiu segueix la teoria de la Federació Espanyola de Futbol: "No hi ha una base fonamental per suspendre el partit per una xiulada a l'himne. No hi ha una norma escrita llevat que la dictin ara. Poden haver altercats durant el partit i que se suspengui però ho hauria de fer l'àrbitre. Promulgar una llei d'aquí al maig és complex i difícil. I la Llei de 2007 no pot entrar aquí. Cal tenir respecte al Rei però també és veritat que hi ha la llibertat d'expressió. Em sembla tot molt complex. Aquesta llei l'haurien de promulgar els polítics. Haurien de fer una proposta de llei per suspendre els partits quan es xiuli l'llei i després s'hauria d'acceptar ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS