dimecres, 18 de març del 2015

Els ecologistes denuncien que la reforma energètica atempta contra el medi ambient per protegir els interessos de les grans companyies elèctriques Elèctriques europees i dels EUA formen grups de pressió contra l'energia solar. Multa de fins a 60 milions d'euros per auto-abastir d'energia solar, moltes persones directament trauran les plaques solars de les seves teulades.






















La nova reforma energètica del Govern tindrà molts efectes col·laterals. Entre ells la de crear un nou col·lectiu de malfactors: els "delinqüents solars". Així es desprèn del Reial Decret (RD) sobre autoconsum i producció amb autoconsum fet públic. En el mateix, qui tingui una placa solar a la seva teulada o qualsevol altre sistema de producció d'electricitat renovable propi haurà de registrar per començar a pagar el nou "peatge de suport" (terme encunyat per Iberdrola). Qui no ho faci podrà ser sancionat amb fins a 60 milions d'euros.

És evident la desproporció de la mesura i només pot respondre a l'exigència de les grans companyies elèctriques, amb Iberdrola al capdavant. La intenció és tallar d'arrel qualsevol possibilitat d'autonomia energètica dels consumidors, el que aniria en contra dels interessos econòmics d'Iberdrola i de la resta de companyies de UNESA. Ja només faltaria que cada vegada més ciutadans es posessin a generar la seva pròpia electricitat a casa (que ara és més barata) i deixaran de consumir la que procedeix de les centrals tèrmiques de gas, carbó o nuclears d'aquestes grans empreses. Quina gosadia!

Aquest RD tindrà conseqüències. La primera: moltes persones directament trauran les plaques solars de les seves teulades. Encara que també, tindrà l'efecte contrari: farà que altres decideixin no complir la norma i passaran a ser considerats com a delinqüents solars. Tot i que el sol pertany a tots, Espanya passarà a ser el primer país del món on aquest no pugui usar-se lliurement. I això gràcies a Iberdrola ia UNESA. Però el pitjor és que ha estat ratificat mitjançant text legal pel nostre Govern.

Per desgràcia el RD sobre autoconsum no és l'únic que pretén acabar amb el futur renovable i sostenible del nostre país. En dues setmanes el Govern, via la Comissió Nacional d'Energia, ha remès 14 textos normatius que volen ser la reforma energètica "definitiva". En un exercici de falta de transparència i participació pretenen que ciutadans i consumidors acceptem un despropòsit de tal calibre. De ser finalment validades aquestes normes i lleis, ens faran retrocedir al vagó de cua en qüestions d'energia. Per això, Greenpeace i la resta d'organitzacions ecologistes han fet saber al Govern el seu rebuig frontal a la reforma. L'objectiu és tornar a Espanya al camí que va liderar, i que ara és seguida per països com Alemanya o Dinamarca. És a dir, assolir un sistema energètic eficient, intel·ligent i 100% renovable més aviat possible.

Per poder combatre amb èxit el canvi climàtic i l'amenaça nuclear necessitem urgentment una revolució en la forma de produir, consumir i distribuir l'energia.

Greenpeace ha elaborat la sèrie d'informes [R] evolució Energètica per demostrar que hi ha solucions per satisfer les nostres necessitats energètiques dins dels límits de sostenibilitat del planeta en què vivim, i que és possible posar-les en marxa amb la urgència que es requereix. En aquests informes es mostra com el món pot reduir les seves emissions de CO2 fins als nivells necessaris per evitar els pitjors impactes del canvi climàtic.

Aquests estudis s'han complementat amb altres més detallats a Espanya, per analitzar fins on podria arribar aquesta [R] evolució Energètica al nostre país. Els resultats s'han presentat en diversos informes:

• Renovables 2050, la principal conclusió és que tenim un potencial renovable tal, que seria capaç d'abastir més de 56 vegades la demanda elèctrica per al 2050 de l'Espanya peninsular.

• Renovables 100%, que demostra que un sistema elèctric basat completament en renovables és tècnicament possible i econòmicament assequible, amb total garantia de subministrament en tot moment.

L'estudi Energia 3.0 és un pas més en aquestes anàlisis. Aborda com satisfer exclusivament amb renovables totes les necessitats d'energia en tots els sectors (transport, edificació, indústria, etc.), i com fer-ho de forma més fàcil, ràpida, sostenible i assequible gràcies a l'eficiència energètica i la intel·ligència. L'estudi demostra que, a més de ser tècnicament viable, és molt favorable comparat amb el supòsit de seguir com fins ara, des de tots els punts de vista: tècnic, econòmic, ambiental i d'ocupació del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS