dimarts, 17 de març del 2015

El Suprem considera que l'Audiència Nacional va cometre un "patent error" en no jerarquitzar el dret de representació política sobre el de manifestació de les altes institucions de l'Estat. Els magistrats no contradiuen els fets provats en la primera sentència, però consideren que l'Audiència Nacional va incórrer en un "patent error" en no jerarquitzar el dret constitucional de participació política -en aquest cas l'assistència dels diputats a la Cambra- sobre el dret a la protesta dels manifestants.









El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència de l'Audiència Nacional que absolia als acusats del setge al Parlament de Catalunya i ha condemnat a vuit d'ells a tres anys de presó per un delicte contra les altes institucions de l'Estat. Els magistrats no contradiuen els fets provats en la primera sentència, però consideren que l'Audiència Nacional va incórrer en un "patent error" en no jerarquitzar el dret constitucional de participació política -en aquest cas l'assistència dels diputats a la Cambra- sobre el dret a la protesta dels manifestants.

L'Alt Tribunal considera que els acusats van contribuir a "reforçar la violència i intimidació soferta pels diputats autonòmics impedint el normal desenvolupament de les seves respectives funcions representatives". A més, consideren que el lema de la manifestació contra les retallades que s'anaven a aprovar aquella jornada -'Aturem el Parlament'- ja concretava el seu propòsit.

La sentència inclou el vot particular d'Perfecto Andrés, el que ha provocat que sigui el president de la Sala Penal, Manuel Marchena, qui redacti la sentència. En principi, havia de ser Andrés el ponent. Els condemnats són José María Vázquez Moreno, José López Cobos, Ángela Bergillos, Jordi Raymond, Ciro Morales i Carlos Munter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS