dilluns, 23 de febrer del 2015

Una altra volta de rosca a la reforma laboral. De cara al proper Programa Nacional de Reformes 2015 La CEOE demana al Govern salaris per sota de conveni i impulsar aquells més flexibles en la modalitat de la contractació temporal ".







La CEOE proposa un contracte temporal sense causa, amb una durada màxima de dos anys, contractes formatius més flexibles amb salaris per sota del conveni i que augmenti el component variable dels salaris.
Així figura en l'esborrany de l'informe que la CEOE ha elaborat en resposta a una petició del Govern, amb propostes de cara a l'elaboració del proper Programa Nacional de Reformes 2015, a què ha tingut accés Europa Press.
En el pla laboral, la patronal segueix insistint en donar una altra volta de rosca a la reforma laboral. Concretament, demana al Govern simplificar les diferents modalitats de contracte i impulsar aquelles més flexibles. Parla, per exemple, de "potenciar obertament el contracte a temps parcial", com un contracte ordinari, però amb una jornada inferior a l'habitual.
En el cas dels contractes formatius (pràctiques i per a la formació i l'aprenentatge), aposta per més flexibilitat, tant en jornada com a salari, "podent ser aquest últim inferior al salari de conveni".
Però especial èmfasi fa CEOE en el cas de la contractació temporal. Avisa que "restringir encara més aquesta modalitat pot produir efectes perniciosos en la recuperació de l'ocupació". Per això, demana que aquests contractes puguin encadenar durant més de 24 mesos i refondre el contracte d'obra amb l'eventual, "com un contracte temporal acausal", amb una durada màxima de dos anys en un període de referència de 30 mesos, sense afectar a modalitats establertes com el mateix contracte fix d'obra.
Finalment, la CEOE també sosté que podria recuperar el contracte de foment d'ocupació de 1984, ideat pel PSOE amb una durada de 6 mesos a tres anys i una indemnització de 12 dies per any treballat, però només per a joves i com a solució mentre persisteixi el problema de desocupació juvenil.Salaris i 'ultraactivitat'
En matèria de salaris, qüestió que està sobre la taula de negociació amb els sindicats per a la renovació de l'acord guia per a la negociació col·lectiva en l'horitzó 2015-2017, la CEOE aposta per "l'moderat creixement dels salaris, on la realitat econòmica de els sectors i / o empreses ho permeti ".
A més, CEOE trasllada al Govern la necessitat d'establir "estructures salarials que tinguin complements variables, fent dependre determinat percentatge del salari de la situació i resultat de les empreses i substituint conceptes retributius obsolets o improductius per altres vinculats a la productivitat de l'empresa".
D'altra banda, en les mateixes negociacions, els sindicats aposten per "contractualitzar" les condicions laborals a les empreses perquè, si decau el conveni col·lectiu després de l'any de pròrroga donat per la reforma laboral per negociar la seva renovació, conegut com 'ultraactivitat' , es mantinguin amb caràcter individual les mateixes condicions laborals.
En aquest punt, l'esborrany considera "fonamental" la renovació i actualització dels convenis, "evitant la petrificació dels seus continguts". Per a això, vol recórrer novament a la llei i considera important "resoldre amb claredat, a través de l'oportuna modificació normativa, les conseqüències derivades del cessament de la 'ultracctividad'".
En matèria de formació, l'informe no aprofundeix gaire, però denuncia el distanciament entre les polítiques de formació i les necessitats del mercat. A més, reclama "afavorir la participació de les empreses en la formació i desenvolupar una oferta integral i flexible de formació permanent".
Una altra de les demandes de l'informe són ja habituals, com la rebaixa de les quotes de la Seguretat Social en un context de creixement de l'ocupació, "amb el consegüent impacte positiu en la situació dels comptes del sistema".Garantia juvenil
Un punt que sobresurt dins de l'esborrany dels empresaris és el que es refereix als dubtes que els suscita la implantació de la Garantia Juvenil, per la qual el Govern es compromet a trobar oportunitats d'ocupació i formació a joves en els quatre primers mesos després la finalització dels seus estudis.
CEOE veu aquest compromís amb "escepticisme", ja que, segons ell, pot ser un error tractar de traslladar a Espanya una figura implantada amb èxit en altres països sense tenir en compte "la capacitat dels diversos agents del mercat de treball o els seus problemes estructurals ".
Finalment, la patronal crida a una nova reforma del sistema públic de pensions per moderar la seva despesa i garantir la seva sostenibilitat. En aquest punt suggereix l'amortització de les jubilacions anticipades o el finançament mitjançant impostos de determinades prestacions o despeses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS