dissabte, 7 de febrer del 2015

¿Perquè volem un exèrcit i les seves mascotes en una CATALUNYA INDEPENDENT?.







"No pensem atacar ningú i no volem que ningú se'ns atac. Llavors, per a què volem una armada? Cap de nosaltres vol veure a cap català perdre la seva vida en cap conflicte armat, sigui on sigui. I la forma d'aconseguir això és no tenir forces armades. ni a nivell interior ni a nivell exterior. Evidentment, haurem de parlar en el seu dia amb l'OTAN o amb qui sigui per establir quin mecanisme de col·laboració podem aportar. Doncs des de Catalunya aportarem el que hem aportat sempre: un llibre i una rosa ".

Així ha justificat el jutge Santiago Vidal l'absència d'exèrcit en la hipotètica Catalunya independent que proposa en l'esborrany de Constitució que ha fet públic aquest dissabte. I ha insistit que, a canvi, Catalunya podria aportar "tecnologia, per exemple, radars o periscopis de submarins". "És a dir, qualsevol cosa que pugui servir per posar pau en algun lloc del món on hi hagi guerra, però que no sigui mai cap arma concreta que permeti treure la vida a un altre ésser humà sigui on sigui", ha reblat.

S'equipara a Martin Luther King

A la presentació de Vidal -en realitat ha fet dues una per als mitjans i una altra obert al públic- no han faltat altres moments surrealistes i algunes matisacions al seu text bastant significatives.

Entre els primers es podria incloure l'equiparació amb Martin Luther King al parlar del contenciós que té obert en Consell General del Poder Judicial per dedicar-se a promoure la ruptura de l'Estat:

"Sabia que hauria determinats riscos i des del principi vaig dir que assumiria totes les responsabilitats. Evidentment no pensava que la reacció visceral i autoritària del Govern i del poder judicial seria la que està sent, però no em penedeixo absolutament de res. Em defensaré fins l'últim moment. No li arribo ni a la sola de les sabates a Martin Luther King, evidentment, però jo també tinc un somni: jo veuré el naixement de l'Estat de la República de Catalunya exercint com a jutge ".

Demana als mitjans que no remoguin els seus problemes judicials

En relació a aquesta mateixa qüestió també sorprèn la petició que ha fet als mitjans perquè no donin publicitat al seu contenciós judicial:

"La filtració de la notícia ahir [per divendres] per part de la Fiscalia General de l'Estat al diari El Mundo -què casualitat que sempre és al mateix diari- ha estat absolutament intencionada, i la seva intenció segurament és tapar o solapar tot el que pugui una presentació capital i oberta a la ciutadania com es l'acte d'avui. Per tant, us demanaria sincerament a tots els mitjans de comunicació que no els fem el joc, que no entrem en aquest drap ".

La "cooficialitat" de l'castellà només serà "temporal"

Pel que fa a les matisacions cal destacar la relativa a les llengües de la suposada futura República catalana que dibuixa Vidal. El seu text planteja que el castellà sigui "cooficial", mentre que el català serà "oficial", «propi" i "preferent". Però en l'acte de presentació s'ha ampliat aquesta qüestió.

Pel que sembla, aquesta cooficialitat de l'espanyol només serà "temporal". "Fem una clàusula de salvaguarda [amb el castellà], de respecte, per raons de convivència, emocionals, afectives, tenint en compte la realitat sociolingüística de la Catalunya actual, i amb un caràcter temporal, perquè la propera generació haurà passat aquesta tortura - com diuen a Madrid- de la immersió lingüística i ja no necessitarà la cooficialitat del castellà ", ha explicat. En la seva previsió és que "els nostres fills i els nostres néts sabran parlar i escriure perfectament el català, que serà el seu llengua pròpia i oficial, i per descomptat el castellà, perquè serà el del país veí, al sud", a més del francès, el anglès, l'alemany i, potser, el xinès.

Aclamat pel públic, entre el qual no hi havia cap conseller

Com si es tractés d'una estrella de rock o un crac futbolístic, Vidal ha estat aclamat pel públic assistent de la presentació de la seva carta magna. No han faltat les omnipresents presidentes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, així com el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, i l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras.

No obstant això, cap membre del govern autonòmic ha acudit a l'acte -que ha estat retransmès en directe per TV3-, tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit en defensa del magistrat, acusant l'Estat de manca de "qualitat democràtica" i de voler "represaliar" a Vidal per "defensar una idea".

El paradoxal "mandat dels nostres avantpassats"

D'altra banda, el text elaborat pel jutge Vidal -al costat d'altres tres magistrats i 6 acadèmics que prefereixen mantenir l'anonimat- incorre en una cridanera paradoxa. Ningú és hereu dels pecats dels seus avantpassats, però l'articulat redactat pel polèmic magistrat tracta de contradir aquesta afirmació.

En concret, el preàmbul de l'esborrany de Constitució de la hipotètica República catalana insisteix a "reivindicar amb fermesa i orgull nostre passat", apel·la al "mandat dels nostres avantpassats" i justifica la secessió perquè els catalans som "sabedors que la nostra Història així ho demana ". No obstant això, no sembla que el "mandat" dels "avantpassats" del jutge Vidal vagi en aquesta línia, tenint en compte que és fill d'un alcalde franquista i nét d'un militar de la II República que es va unir a la revolta que va originar la Guerra Civil.

En tot cas, el magistrat ha augurat que el seu somni independentista es complirà en 2017, el que retardaria en un any els plans amb els quals treballen CDC i ERC, que han datat la secessió el 2016. Mentrestant, els independentistes més impacients hauran de conformar-amb assaborir els esborranys de Constitució que es vagin elaborant.

1 comentari:

  1. NO anem enlloc amb constitucions d'ingènus utopistes que creuen que estem construint un parc d'atraccions i no pas un estat com els damés. Evitem fer el ridícul si us plau. No dic que tot l'escrit del penalista estigui malament però que suprimeixi ipso facto l'article 85 i el re-tituli com a "La defensa a la Catalunya esta..." és quelcom que haurem de tenir per molt que a alguns esclaus no els agradi que els defensin quan ens intenti tornar a agredir o quan necessitem l'exèrcit propi professional per quelcom en el futur...

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS