dimecres, 21 de gener del 2015

Per "desobeir instruccions dels seus superiors", Cristina Puig és acomiadada de TVE del debat de La 1 a Catalunya. El Consell d'informatius diu que la periodista s'havia queixat de la manca de pluralitat en el debat.







Televisió Espanyola ha acomiadat a la periodista de Cristina Puig, que presentava El debat de La 1 a Catalunya, per "desobeir instruccions dels seus superiors", segons una nota interna del Consell d'Informatius, on mostra la seva "preocupació" pels fets, a mateix temps que recorda que la periodista s'havia queixat als seus caps recentment per la falta de pluralitat en els convidats del programa.

La periodista, que serà substituïda per Oriol Nolis, portava treballant a TVE des de 2009. Era treballadora externa amb un contracte indefinit.

La decisió de l'acomiadament de Puig es produeix setmanes després del nomenament d'Eladio Jareño, excap de premsa d'Alícia Sánchez-Camacho, com a responsable de TVE Catalunya.

Segons la nota del Consell d'Informatius, que reprodueix la explicacions que va donar la directiva de TVE per a l'acomiadament disciplinari de Puig, la periodista va posar "contínues objeccions a les instruccions rebudes, negativa a seguir les directrius relacionades amb la manera d'efectuar certes gravacions i desobeir instruccions dels seus superiors ".

La periodista Cristina Puig ha explicat en una entrevista com va ser el seu acomiadament de Televisió Espanyola on presentava cada setmana un debat d'actualitat en desconnexió per a Catalunya, 'El debat de la 1'. "Em va trucar de 'recursos humans', em van fer pujar al pis de dalt, i em vaig trobar una persona de Madrid que no havia vist mai a la meva vida i la persona de 'recursos humans' d'aquí, i em van dir que lamentaven conèixer-me aquell dia però que venien a dir-me que era el meu últim dia que treballava allà i que jo demà ja no podia entrar a la televisió", ha dit al programa "El matí de Catalunya Ràdio".

Li van lliurar una carta que recollia motius de la direcció de la cadena i quan ella va demanar-los un aclariment pels detalls dels cessament, ells es van remetre al contingut de la carta. "És l'empresa, és l'empresa", van respondre. L'empresa argumentava l'acomiadament per "discutir les decisions de la direcció" i per "enrariment del clima laboral". 

La periodista es queixa que ningú ha donat la cara i tot ha quedat en un escrit. Ni el nou director de TVE Catalunya, Eladio Jareño (excap de premsa d'Alicia Sánchez Camacho), ni tampoc el cap d'informatius, que és el seu immediat superior, ni tampoc la responsable de 'Gent de Paraula' (l'altre programa on treballava), s'han posat en contacte amb ella.

Discrepa dels motius i de les formes. Explica que els companys li han dit que és el primer cop que es fa un acomiadament fulminant d'aquest estil, ja que els acomiadaments habitualment segueixen un procediment disciplinari. Cal obrir un expedient i el treballador pot ser acomiadat a les tres faltes o per un avís no atès. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS