divendres, 9 de gener del 2015

LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA .Tenint present que els pobles del món han proclamat a la Carta de les Nacions Unides que estan resolts a reafirmar la fe en els drets fonamentals de l'home, en la dignitat i el valor de la persona humana i reconeixent l'apassionat desig de llibertat del poble català que abriguen tots els pobles dependents i el paper decisiu d'aquests pobles en l'assoliment de la seva independència, expressem i proclamem:






Convençuda que la continuació del colonialisme impedeix el desenvolupament de la cooperació econòmica internacional, entorpeix el desenvolupament social, cultural i econòmic dels pobles dependents i milita en contra de l'ideal de pau universal de les Nacions Unides, Reconeixent que els pobles del món desitgen ardentment la fi del colonialisme en totes les seves manifestacions.

  Afirmant que els pobles poden, per als seus propis fins, disposar lliurement de les seves riqueses i recursos naturals sense perjudici de les obligacions resultants de la cooperació econòmica internacional, basada en el principi del profit mutu, i del dret internacional, Convençuda que tots els pobles tenen un dret inalienable a la llibertat absoluta, a l'exercici de la seva sobirania ia la integritat del seu territori nacional. Declara que:

1. La subjecció de pobles a una subjugació, dominació i explotació estrangeres constitueix una denegació dels drets humans fonamentals, és contrària a la Carta de les Nacions Unides i compromet la causa de la pau i de la cooperació mundials.

2. Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació; en virtut d'aquest dret, determinen lliurement la seva condició política i persegueixen lliurement el seu desenvolupament econòmic, social i cultural.

3. La manca de reparació en l'ordre polític, econòmic, social o educatiu no haurà de servir mai de pretext per retardar la independència.

4. Per tal que els pobles dependents puguen exercir pacífica i lliurement el seu dret a la independència completa, haurà de cessar tota acció armada o tota mesura repressiva de qualsevol índole dirigida contra ells, i s'ha de respectar la integritat del seu territori nacional.

5. En els territoris en fideïcomís i no autònoms i en tots els altres territoris que no han aconseguit encara la seva independència s'han de prendre immediatament mesures per a traspassar tots els poders als pobles d'aquests territoris, sense condicions ni reserves, de conformitat amb la seva voluntat i els seus desitjos
lliurement expressats, i sense distinció de raça, credo ni color, per permetre'ls gaudir d'una llibertat i una independència absolutes.

6. Tot intent encaminat a trencar totalment o parcialment la unitat nacional i la integritat territorial d'un país és incompatible amb els propòsits i principis de la Carta de les Nacions Unides.

7. Tots els Estats hauran d'observar fidel i estrictament les disposicions de la Carta de les Nacions Unides, de la Declaració Universal de Drets Humans i de la present Declaració sobre la base de la igualtat, de la no intervenció en els assumptes interns dels altres Estats i del respecte dels drets sobirans de tots els pobles i de la seva integritat territorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS