dissabte, 17 de gener del 2015

El 38è estat més competitiu del món Catalunya, si fos independent, Catalunya se situa per davant d'Espanya i El 24è lloc més atractiu per invertir, segons un estudi del centre de recerca suís IMD World Competitivenes Center que mostra les 61 economies més desenvolupades.







Catalunya ocupa la posició número 38 en una classificació amb els 60 països més competitius, segons un estudi complementari a l'Informe Anual de Competitivitat Mundial que elabora des de fa 25 anys l'escola de negocis suïssa IMD, que aquest any ha analitzat les dades catalanes a petició de la Generalitat.

L'estudi, elaborat en el cas de Catalunya amb la mateixa metodologia que l'Informe Anual de Competitivitat Mundial d'IMD --que situa Espanya en el lloc 40--, també conclou que Catalunya lidera les economies de la Mediterrània, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha recollit aquest divendres el document en un acte a Lausanne, ha assenyalat que aquest estudi vol ser "una radiografia objectiva, independent i homologable" de la competitivitat de l'economia local.

També ha destacat que serveix per conèixer els punts febles a afrontar "per garantir en el futur la competitivitat" i guiar les actuacions del Govern i els agents econòmics i socials.

A més, fonts de la Conselleria d'Empresa i Ocupació han explicat a Europa Press que la voluntat de la Generalitat és encarregar més estudis a IMD en el futur.

L'estudi es divideix en quatre blocs, i Catalunya obté els seus millors resultats en el d'infraestructures (lloc 29) i eficiència empresarial (33), mentre que registra pitjors registres en eficiència governamental (43) i resultats econòmics (43).

Els resultats econòmics, amb dades estadístiques corresponents a 2013, penalitzen l'elevat índex d'atur --en especial l'juvenil-- i la seva durada, tot i que Catalunya també compta amb factors positius com el baix risc de deslocalització productiva i de serveis, els ingressos per turisme i la diversificació de les exportacions.

Pel que fa a eficiència governamental, l'informe detecta necessitat de reformes estructurals relacionades amb la transparència, la corrupció, la burocràcia i les barreres d'inici a l'activitat econòmica.

En eficiència empresarial destaca la productivitat, la disponibilitat de mà d'obra i l'entorn favorable a l'activitat empresarial, mentre que Catalunya flaqueja en accés a finançament, formació i aprenentatge.

En infraestructures, destaca la bona posició en salut, ensenyament i medi ambient, i com a punts febles semblen l'accés a l'aigua i matèries primeres, el subministrament d'energia, la qualitat del transport aeri, la logística i el nivell d'infraestructures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS