dissabte, 20 de desembre del 2014

Tempesta judicial per al Govern. Ha començat a perdre en els tribunals les demandes contra els ajuntaments catalans que estan practicant la insubmissió fiscal, és a dir, que es neguen a ingressar a la Hisenda espanyola la recaptació dels seus impostos i ho fan a l'Agència Tributària catalana. L'Executiu es prepara per a un allau de municipis que se sumin a la iniciativa.







La Delegació del Govern a Catalunya va iniciar, fa uns mesos, una ofensiva judicial contra els ajuntaments que estan practicant les trucades sobirania fiscal. El punt de partida per presentar la demanda és el moment en què l'Estat no rep d'aquestes corporacions els diners dels tributs de liquidar correspon dins dels terminis establerts. Els diners va a parar als serveis d'hisenda de la Generalitat

Fonts del Govern a les que ha tingut accés El Confidencial Digital, respon: "Pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana és fer-ho a una administració incompetent. I si els impostos no arriben a Madrid en temps i forma, l'Estat ha d'actuar ".

80 sentències judicials en contra de l'Estat
La reacció d'Hisenda ha estat acudir als tribunals, buscant sentències que obliguin els ajuntaments insubmisos a complir la llei general.

No obstant això, segons reconeixen les fonts del Govern, l'Estat ha perdut ja un gran nombre d'aquestes demandes. Concretament, acumula ja més de 80 casos de demandes que no han estat admeses a tràmit o resolucions que donen la raó a les corporacions que porten diversos mesos sense liquidar els Impostos a les arques estatals.

L'argumentació bàsica del Tribunal de Justícia de Catalunya, i d'altres jutjats de la regió, emparant als municipis nacionalistes és la següent: "La sobirania fiscal és una manifestació política, sense efectes jurídics, i l'actuació dels ajuntaments és una forma de expressió política ".

Temor a un efecte crida
Al Govern es reconeix que hi ha una enorme preocupació davant d'aquestes decisions judicials a favor de no ingressar a l'Estat els Impostos cobrats pels municipis. Qualifiquen aquestes resolucions com "molt cridaneres", però sobretot alerten que "sentin un precedent molt perillós".

La inquietud principal és que es pugui produir un efecte crida, és a dir, que els imitin altres ajuntaments nacionalistes que no han decidit fins ara dur a terme aquesta acció, però que es poden animar ara a la insubmissió fiscal a l'observar que "hi ha total impunitat i que no passa res ".

Hisenda té identificats als alcaldes
Les fonts a les quals ha tingut accés ECD expliquen també que Hisenda té identificats i controlats als alcaldes dels municipis que porten mesos practicant la insubmissió fiscal.

El ministeri coneix les estructures concretes que utilitzen per ingressar els impostos dels seus treballadors (IRPF) i l'IVA a l'Agència Tributària Catalana, en lloc de fer-ho a la Hisenda espanyola.

Els impostos que s'han d'enviar a Madrid
Com és conegut, hi ha tributs la gestió dels quals correspon a l'Estat però dels que ha cedit a les autonomies un percentatge de la recaptació. Entre aquests impostos es troben: la fracció autonòmica de l'IRPF, una part de l'IVA, i dels impostos especials de fabricació sobre la cervesa, sobre el vi i begudes fermentades, sobre el Tabac, hidrocarburs, i el rendiment cedit de l'impost sobre l'electricitat .

Hi impostos estatals la gestió i recaptació està cedida per complet a les comunitats autònomes, com són l'Impost sobre Transmissions Patrimonials, Successions i Donacions, l'impost especial sobre determinats mitjans de transport, sobre les Vendes Minoristes de determinats hidrocarburs i sobre el Joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS