dilluns, 22 de desembre del 2014

Pablo Iglesias parla del dret a decidir-ho tot, però no del dret a independència dels catalans , segons Podemos Catalunya no té dret a autodeterminació dels catalans .







El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera que la Generalitat de Catalunya no té competències per dur a terme una declaració unilateral d'independència i que "els processos han de respondre a la legalitat i la democràcia".

S'esperava amb interès el míting de Pablo Iglesias ahir a Barcelona, el primer gran acte d'aquest partit a Catalunya i el primer discurs d'Iglesias després de ser elegit secretari general de la formació. No obstant això, el líder d'Podem passar de puntetes sobre la qüestió catalana. "Vull que Catalunya es vagi? No", es va limitar a dir Iglesias, que va tornar a tirar de discurs de la casta per definir la postura de la resta de líders polítics, també a Catalunya. "Sé que la casta espanyola ha insultat els catalans", va afirmar.


El secretari general de Podem assegurar que el seu partit respectaria la decisió que prenguessin els catalans sobre el seu futur polític. "La casta espanyola -va repetir- no ha entès que Espanya és un país de països i un país de nacions", va assegurar Iglesias durant el míting celebrat davant unes 3.000 persones en un poliesportiu de la Vall d'Hebron.


Esglésies ha advertit que "perquè es pugui decidir sobre totes les coses, cal un procés constituent", i ha defensat que tots els ciutadans poden ser subjectes històrics del canvi. "Van a dir que no es pot, que tenim propostes inviables; anem a respondre'ls amb un somriure i omplint els carrers de gent normal", va afirmar el Ider de la formació política.


Iglesias també va explicar el seu concepte de sobirania: "la sobirania significa que els càrrecs públics representin al poble i no a fons d'inversió, que apostin pels serveis públics i per polítiques socials, i que també combatin els delictes fiscals". En aquest punt, va afirmar sense donar noms: "Qui té comptes bancaris a Suïssa oa Andorra té un nom: traïdor, traïdor al seu poble", va dir Iglesias.

El líder d'Podem convidar els assistents a la manifestació del 31 de gener a Madrid, anomenada Marxa pel canvi. "No he vingut a Catalunya a prometre res a ningú. No he vingut a prometre res a canvi de vots o de favors. No em fio dels polítics que fan promeses. Però us prometo que no em veureu donar-me una abraçada ni amb Rajoy ni amb Mas ", ha acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS